VOLI TUMBA DA PRETUMBA: "Orlovi" protiv Turaka PONOVO U ŠOKANTNOM IZDANJU

Autor:

Sport

14.10.2020

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uopšte nije tajna da selektor Srbije Ljubiša Tumbaković voli da pred skoro svaki meč menja taktičku zamisao, tako da ni malo ne čudi novi sastav koji je iskusni stručnjak pripremio pred okršaj sa Turksom u Ligi nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić (desno) neće praviti društvo Aleksandru Mitroviću na terenu u Istanbulu

Reprezentacija Srbije priprema se za važan okršaj sa selekcijom Turske u "derbiju začelja" grupe G Lige nacija, a ako je suditi po fudbalerima koji nisu otputovali put Istanbula, Ljubiša Tumbaković ponovo je promešao svoje karte pred ovaj duel.

U Tursku nisu otputovali  ni Dušan Tadić, ni Luka Milivojević, kao ni Strahinja Pavlović, Grujić, Katai, Zdjelar ni Veljković.

 

 

 

Imajući u vidu da je bivši trener Partizana već najavio da je okršaj sa Škotskom 12. novembra u baražu za Evropsko prvenstvo, ovakva odluka uopšte ne čudi, samo se postavlja pitanje žašto stručni štab "Orlova" šalje signale kao da nadmetanje u Ligi nacija nije od velikog značaja.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Tumbaković smatra da je prioritet okršaj sa Škotima 12. novembra

Tandem centaralnih defanzivaca Stefan Mitrović-Nikola MIlenković odigrali su po 90 minuta na poslednja dva meča, tako da je za očekivati da jednog od njih odmeni Nikola Maraš. To bi fudbaleru Almerije mogao da bude debitantski nastup za A selekciju.

Darko Lazović bio je jedan od najuticajnijih igrača na terenu protiv Norvežana u Oslu, kada je kao krilni bek dominirao po desnoj strani, tako da je za očekivati da se on posle odmora na prošloj utakmici vrati u startnu postavu. Sa druge strane terena društvo bi mogao da mu pravi Mihailo Ristić.

Velika je verovatnoća da će tandem u sredini veznog reda biti izmenjen kako bi Nemanja Gudelj mogao da predahne, tako da je predviđeni duo protiv Turaka Nemanja Maksimović-Saša Lukić.

Ispred njih očekivani su Sergej Milinković-Savić i Filip Đuričić, koji su odmoreni protiv Mađarske i koji bi mogli da imaju veliki uticaj na meč u Istanbulu.

RepublikaFoto: Starsport
SMS mogao bi da odigra klulčnu ulogu protiv Turaka

Konačno, Aleksandar Mitrović trebao bi da bude neizostavan u samom špicu, posebno posle blede partije Luke Jovića protiv Mađara u Beogradu.

Srbija bi u slučaju poraza od Turaka mogla da se nađe na pragu ispadanja u niži rang nadmetanja u Ligi nacija, tako da je, uprkos očekivanom rotiranom sasatavu i izjavama iz kampa "Orlova", i ova utakmica od velike važnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading