ČEKAM "ORLOVE" SA NAŠOM TROBOJKOM: Veljko Paunović UVEREN da će se Srbija plasirati na EVRO!

Autor:

Sport

14.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Paunović (43) trenutno je najbolji trener u Engleskoj! Otkako je preuzeo Reding, svoj prvi klub u Evropi, upisali su sve četiri pobede u Čempionšipu, pa su na deobi prvog mesta sa Bristolom, što je najbolji start inostranog stratega još od 2000. godine i Žana Tigane.

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Paunović

Srbin je zato proglašen trenerom meseca, a kada je isto zvanje dobijao, Slaviša Jokanović je uvodio Votford i Fulam u Premijer ligu. Međutim, Paunović u intervjuu za Srpski telegraf ističe da ga poređenja i nagrade ne zanimaju, već da samo gleda napred.

- Mene su fudbal i moji rezultati doveli u Reding, time samo i želim da se bavim. Najvažnije je da je ekipa dobro počela. Skoncentrisani smo na prvog narednog protivnika i ostvarivanje zacrtanih ciljeva, a najveći je ulazak u Premijer ligu - poručio je skromno Paunović na početku razgovora.

Kada ste dolazili u ekipu, mnogi su bili skeptični, ali brzo ste kupili svlačionicu, kako?

- Od prvog dana sam usmeren ka igračima, a stavio sam im i do znanja da nema zezanja sa mnom. Pokazao sam im viziju i ciljeve koji su pred nama. Za početak, to je bilo stvaranje identiteta ekipe, mislim da smo to uspeli. Već imamo i svoj mali ritual pred svaki meč i, dok imamo rezultate, nećemo ga menjati.

U te četiri pobede ste savladali i drugog našeg trenera novajliju u Čempionšipu Vladimira Ivića. Kako je izgledao srpski derbi?

- Razumem kad ljudi gledaju na to kao na nešto posebno, ali za mene je to meč, kao i svaki drugi. Poštujem Vladu kao i sve druge. Čestitao mi je i to je to, idemo dalje.

FK Reding

Koliko vam situacija sa koronom otežava ostvarivanje ciljeva?

- Odavno smo se adaptirali, morali smo. Da bismo ostali bezbedni, moramo da se prilagođavamo svakoj situaciji i sprovodimo mere predostrožnosti. Zato ne vredi da kukamo i samosažaljevamo se. Kako je nama tako je i ostalima. Vredno radimo u ovoj reprezentativnoj pauzi, samo nek smo zdravi.

Pominjete reprezentaciju, kako gledate na poslednje rezultate "orlova"?

- Ne bih o reprezentaciji, bar ne iz stručnog ugla zbog poštovanja prema selektoru Ljubiši Tumbakoviću i momcima. Što se njih tiče, ja sam običan navijač. Radujem se pobedi nad Norveškom i verujem da će se plasirati na Evropsko prvenstvo trijumfom nad Škotskom. Da posle Mundijala u Rusiji uspostavimo kontinuitet odlaska na velika takmičenja. Čekam ih na Ostrvu s našom zastavom, našom trobojkom i navijačkim šalom.

U prvom timu Srbije je mnogo vaših "orlića" koje ste odveli do titule prvaka sveta na Novom Zelandu, koliko ste zbog toga ponosni?

 

- Da, tu su sada Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Nemanja Maksimović, Miloš Veljković, dok je Saša Zdjelar bio naknadno pozvan. Mnogo se radujem kad ih vidim na terenu, svim srcem sam uz njih. Redovno smo u kontaktu, pa makar i porukama kad jedni drugima čestitamo na uspesima.

Nekad možda budemo govorili i o Dejanu Teteku, za kojeg se priča da ste ga vi ubedili da, umesto engleskog, obuče dres Srbije?

- Dejan je mlad, tek mu je 18 godina, ali dovoljno je zreo da sam donese odluku. Zna šta mu leži u srcu. Međutim, zasluge pripadaju selektoru omladinaca Milanu Lešnjaku, njegovom stručnom štabu i FSS što su Dejanu uputili poziv jer su u njemu prepoznali budućnost - zaključio je Paunović.

 

Sve dugujem ocu Blagoju, Antiću, Tumbi...

Ko je vaš trenerski uzor, čiji stil vam se najviše sviđa?

- Gotovo sve što znam u vezi sa fudbalom pokupio sam od oca Blagoja. Beskrajno sam mu zahvalan što mi je usadio ljubav prema fudbalu i Partizanu, koji je za nas u kući bio uvek više od kluba. To sam posle nadograđivao sarađujući s trenerima s kojima sam radio u klubovima i reprezentaciji. Izdvojio bih Miloša Radakovića, koji me je trenirao u Partizanu, Ljubišu Tumbakovića, Radomira Antića, ali pamtim i šta sam naučio od mentora u reprezentaciji Mitra Mrkele i Save Miloševića - navodi Paunović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading