PA ZAR ĆE PENZIONERIMA NA "ORLOVE"? Šok u Škotskoj, za reprezentaciju DEBITOVAO U 33. GODINI!

Autor:

Sport

12.10.2020

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije odmeriće 12. Novembra snage sa reprezentacijom Škotske, a oči srpske sportske javnosti koje su uprete u tabor protivnika primetile su krajnje zanimljivu stvar: za Ostrvljane je, u 33. godini života, debitovao Endru Konsadajn.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za selekciju Škotske je u 33. godini života debitovao Endru Konstadajn

Imajući u vidu da Srbija nije ostavila najbolji utisak u porazu od Mađarske (0:1), fudbalska javnost u našoj zemlji traži bilo kakvu prednost pred ključni okršaj baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Shodno tome, mediji su primetili krajnje zanimljiv novitet u taboru ekipe Stiva Klarka: za Škote je, u poznoj 33. godini (barem kada je fudbalska karijera u pitanju), debitovao Endru Konsadajn!

 

 

 

Reč je o korpulentnom štoperu Aberdina, koji je celu svoju karijeru proveo na relaciji Škotska-Engleska. Prvi put je reprezentativni dres obukao protiv Slovačke, a mediji u njegovoj domovini toliko su bili zadovoljni njegovim nastupom da smatraju da bi on trebao da bude neizostavan deo ekipe kada bude krenula putem Beograda.

Ekipa Stiva Klarka nadaće se da Konstadajnovo iskustvo može da prevagne protiv "Orlova"

O svom uspehu progovorio je i sam Konsadajn, koji je bio ekstatičan posle svih ovih godina čekanja na poziv selektora.

- Prošlo je mnogo vremena otkako sam poslednji put bio među kandidatima za poziv u reprezentaciju. Verujem da se svi mi nadamo dok god igramo da će poziv uslediti, ali sada kada sam u 33. godini, došao je potpuno nenadano. Osećam se da bih mogao da poletim, oduševljen sam što sam deo ove velike pobede, što smo sačuvali mrežu, bila je predivna noć - Iskren je bio veteran.

Iako njegovo telo nosi breme 33. godine štoperskoga posla, Konsadajn tvrdi da se na debiju osećao kao tinejđer.

 - Nervi su radili kao ludi, neću da krijem. Ali, kada imate toliko kvalitetne igrače oko sebe, lakše prebrodite utakmicu. Imam iskustva sa međunarodnih mečeva u dresu Aberdina, međutim, kada su oko vas igrači top klase kao Robertson i Galager, to mnogo pomaže - nadovezao se popularni Endi.

 

 

San jeste ostvario, ali on tu ne vidi kraj, već sebe stavlja u koš sa kultnim legendama svoje domovine poput Dejvida Vira, koji je za reprezentaciju nastupao do svoje 40. godine.

- Nadam se da ću biti ponovo pozvan. Sada ću igrati sa dodatnim motivom, da bih zaslužio novi poziv selektora, da vidi da sam vredan još koje utakmice u dresu Škotske - zaključio je Endru Konstadajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading