CRVENO-BELI IMALI SREĆE: Zvezda može BUSOM po Evropi!

Autor:

Sport

13.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda ove sezone na gostovanja u Ligi Evrope može da ide autobusom! Naime, crveno-beli će igrati u Grupi L protiv Hofenhajma, Genta i Slovana iz Libereca i za tri putovanja u Nemačku, Belgiju i Češku očekuje ih put od samo 3.820 kilometara!

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Naravno da svako putovanje iziskuje dodatan napor u pripremi tima za utakmicu, ali šampion Srbije ne mora da brine za umor jer će na gostovanja do nemačkog Zinhajma, belgijskog Genta i češkog Libereca u proseku preći 1.273 kilometra!

Kada govorimo o pojedinačnim putovanjima, najduža vožnja crveno-bele očekuje 26. novembra, kada će gostovati ekipi Genta u istoimenom gradu, udaljenom 1.781 kilometar od Beograda.

SVE NA DLANU

Drugo mesto na ovoj listi pripada Zinhajmu, gradiću od 35.000 stanovnika u centralnoj Nemačkoj. To će biti, ujedno, prvo gostovanje Crvene zvezde u Ligi Evrope ove sezone ekipi Hofenhajma, za koje će preći 1.263 kilometra. Ukoliko bi šampion Srbije o plasmanu u nokaut-fazu drugog po snazi elitnog takmičenja morao da odlučuje u poslednjem šestom kolu, makar im putovanje neće pasti teško. Posle Nemačke i Belgije, sledi gostovanje od 776 kilometara na severozapad Češke, u Liberec. Nadamo se da ovaj grad neće biti poslednja lokacija gde će putovati izabranici Dejana Stankovića u Ligi Evrope ove sezone.

 

NAJGORE PO ŠPANCE

Crvena zvezda može da bude zadovoljna što će u Ligi Evrope na gostovanja preći samo 3.820 kilometara, ali s druge strane, teška putovanja čekaju ekipu Viljareala. "Žuta podmornica" igraće u Grupi I protiv Makabija iz Tel Aviva, Karabaga i Sivaspora, pa će za tri gostovanja u Evropi ove sezone morati da pređe 11.000 kilometara! Španski tim očekuju putovanja u Izrael, Azerbejdžan i Tursku i u proseku će za svako preći 3.666 kilometara, svega 200 kilometara manje nego što će šampion Srbije preći ukupno! Naravno, videćemo kakva će biti situacija sa putovanjem u Azerbejdžan zbog rata u oblasti Nagorno-Karabah jer se UEFA još nije oglašala po tom pitanju. Ako budu morali u Azerbejdžan, Španci će samo do tamo preći 5.486 kilometara.

Zanimljivo je da Viljareal dužinu od 11.000 kilometara pređe u Primeri za jednu polusezonu, odnosno 19 utakmica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading