ĐURIČIĆ ZNA ŠTA ZNAČI IGRATI ZA SRBIJU: "Preskačemo Norvešku, PRAVAC EURO"

Autor: Republika, Maksbetsport

Sport

08.10.2020

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić govorio je o svojoj karijeri, kako klupskoj tako i reprezentativnoj, i obelodanio kako je umalo završio u Crvenoj zvezdi.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Đuričić u dresu reprezentacije

Reprezentacija Srbije sastaje se večeras sa Norveškom u krucijalnom okršaju koji će odlučiti koja selekcija će napraviti još jedan korak ka prvom Evropskom prvenstvu u poslednjih 20 godina.

Ključna karika ovog duela mogla bi da bude Filip Đuričić, desetka "Orlova" koja u dresu Sasuola pruža izvrsne partije i koja je za "Maksbetsport" govorila o razvoju svoje karijere.

 

 

 

Iako sada žari i pali terene širom Serije A kao deo jednog od najintrigantnijh timova u takmičenju, Đuričićeva karijera je posle letećeg starta stagnirala, pa je ovaj 28-godišnjak otkrio gde je umalo završio.

- Pre par sezona sam imao priliku da obučem dres Crvene zvezde. Prihvatio sam ponudu, klubovi su se predugo dogovarali, i tako sam završio u Beneventu - počeo je Đuričić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Đuričić mogao bi da odigra presudnu ulogu protiv reprezentacije Norveške

Iako je stasao u školi kluba iz Ljutice Bogdana, Filip crveno-beli dres nikada nije obukao.

- Kao klinac sam otišao sa Marakane, a san mi je bio da se vratim, ali ne sa 33 ili 34 godine. Pojavila se opcija pre nekoliko godina da jednu sezonu nosim crveno-beli dres. Čak sam i pristao, ali ne znam gde je došlo do zastoja u dogovoru dva kluba - dodao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Đuričić

Iako veruje da je prozor za njegov transfer u Zvezdu prošao, i dalje pomno prati dešavanja u bivšem klubu.

- Navijaću da prođe Zvezda. Mogu sa svima da igraju, a nadam se bar drugom mestu i ovi uspesi iz prethodnih sezona su doneli mnogo radosti navijačima - rekao je Đuričić.

RepublikaFoto: Starsport/Tanjug/AP
Đuričić i saigrači potrudiće se da neutrališu Halanda i kolege

Bivši fudbaler Benfike naćiće se na istinskim mukama večeras protiv Norvežana, ali će oberučke prihvatiti odgovornost ako na njega bude spala.

- Znam kako je igrati za svoju zemlju. Moje je bilo da sačekam poziv, a nadam se da možemo da preskočimo Norvešku i mnogo bih voleo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - zaključio je Đuričić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading