(VIDEO) JUNAK ŠOKIRAO JAVNOST: Bajern PUKOM SREĆOM osvojio Ligu šampiona!

Autor:

Sport

22.09.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je njegova ispovest.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bajerna sa trofejom Lige šampiona

Fudbaler minhenskog Bajerna Kingsli Koman otkrio je za sajt "UEFA" da ima strah prilikom udaraca lopte glavom. Francuz je upravo na taj način doneo Bavarcima pehar u elitnom takmičenju, pošto je postigao pobedonosni pogodak protiv PSŽ-a.

- Sve se desilo vrlo brzo, ali sam bio koncentrisan. Lopta je bila na desnom boku, pa sam se ubacio u sredinu. Kod takvih trenutaka ne razmišljate mnogo. Lopta je doletela i ja sam podmetnuo glavu. To nije baš moj omiljeni potez, štaviše, malo se plašim kada treba da udarim loptu glavom, ali srećom, ušla je u gol - otkrio je Koman.

Isprva se mislilo da je reč o lapsusu francuskog asa, ali on je pojasnio svoju tvrdnju.

- Bojim se. Oduvek. I to se do danas nije promenilo. Možete to da prepoznate i na fotografijama. Zatvorio sam oči kada sam šutirao glavom. Bilo je instinktivno, refleksno. Pokušavam da držim oči otvorene, ali u poslednjem momentu, refleksno, zatvorim ih - dodao je on.

Što je još komičnije, Koman je udarce glavom, zajedno sa ekipom, vežbao dan pre finala.

- Na treningu smo vežbali centaršuteve i udarce glavom i nisam uspeo da postignem nijedan gol! Toliko se bojim tih udaraca da me saigrači redovno zadirkuju, svako ima da dobaci neku šalu, ali sve je u pozitivnom tonu.

Na kraju, kao u nekoj holivudskoj limunadi od filma, Koman je glavom doneo Bajernu evropsku titulu.

- Bio je to neverovatan trenutak. Obično ne proslavljam svoje golove, jer mi oni ne bude neku posebnu emociju, više volim asistencije. Ali, kada sam video loptu u golu, pomislio sam „Vau, ovo je sjajno“. Bilo je neverovatno, prelepa osećanja su me preplavila - ispričao je Kingsli Koman.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading