OD IGRAČA TRAŽIM DA BUDU ZVERI: Lalat BEZ dlake na jeziku pred gostovanje u Belgiji!

Autor:

Sport

22.09.2020

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voša gostuje Standardu u borbi za plej-of.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Vojvodine Nenad Lalatović

Voljom žreba fudbalerima Vojvodine rival, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, je Standard iz Liježa, višestruki šampion Belgije. Imajući u vidu svetsku rang-listu, belgijski predstavnik je u znatnoj prenosti u odnosu na našeg, pa samim tim izabranici trenera Filipa Montanijea su favoriti za prolaz u plej-of rundu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. Međutim, to nikako ne znači da Novosađani na put kreću s belom zastavom. Naprotiv, veruju Nikola Drinčić i njegovi saigrači u sopstveni kvalitet, rešeni su da pruže sve od sebe i pokušaju da dođu na samo korak od grupne faze Lige Evrope.

– Možda bi bilo bolje da smo počeli s takmičenjem od prve runde, jer je reč o specifičnim utakmicama s jakim rivalima. Naš protivnik je 11 puta bio šampion svoje zemlje što jasno svedoči o veličini i snazi tog kluba. Trenutno je drugoplasirani tim u prvenstvu Belgije. Ekipa iz Liježa ima veliki budžet, mnogo veći nego što je to naš, ali fudbal ne igraju pare. Moraćemo u četvrtak uveče da budemo hrabri i da pokažemo da verujemo u sebe, jer samo tako možemo da se nadamo uspehu. Ne idemo na utakmicu samo da bismo je odigrali, namera nam je da pokušamo da pobedimo i zato me raduju odlična atmosfera u timu i dobar rad u proteklim danima – rekao je trener “lala” Nenad Lalatović.

Analizirajući igru Standarda Lalatović je rekao da se zasniva na napadačkom fudbalu.

– Bekovi se za tren oka transforimšu u krila, individualno je to jako dobra ekipa i tehnički je na izuzetno visokom nivou. Standard odlično rešava situacije „jedan na jedan“, a u napadu ima izvrsnog igrača koji lako rešava ukazane mu prilike. Sve to, međutim, protiv nas Belgijanci eventualno mogu da rade samo ukoliko im to dozvolimo, odnosno ukoliko se budemo bazirali na odbrani na našoj polovini. Zato nam je namera da pokušamo da ih pritisnemo već u začetku njihovih napada i da im ne dozvolimo da uspostave igru kakva njima odgovara. Ponoviću još jednom: branićemo se samo ukoliko nas protivnik na to bude naterao. Od mojih igrača zahtevaću maksimalnu fokusiranost na zadatke koje budu imali i da budu zveri na terenu, hrabri i rešeni da uspeju. Ako ne bude tako, Standard će to umeti da kazni.

Zbog povreda u timu Novosađana izostaće golman Nikola Simić i mladi reprezentativac Mirko Topić.

– Ne opterećujem se zbog toga što u našem prvenstvu moramo da imamo dva bonus igrača. Naše mlade prvotimce vidim u timu i kod mene ne postoji problem s tim da oni dobiju šansu. U Liježu ću najverovatnije da se oslonim na ekipu koju sam izveo i u finalu Kupa u Nišu i koja je Vojvodini  donela pehar. Tada sam rekao da bih sve dao za taj pehar, a sada dodajem na to da isti osećaj imam i pred duel u Liježu. Voleo bih da se u naš Novi Sad vratimo kao heroji. Protiv Partizana smo taktički dobro postavili utakmicu i siguran sam da s te strane problema neće biti ni u Belgiji. Dodatnu motivaciju našim igračima mora da predstavlja činjenica da ovaj susret svakom od njih može da promeni život nabolje i to ni jednog trenutka ne smeju da zaborave – poručio je Lalatović.

Generalni direktor Vojvodine Dušan Bajatović obećao je da će igrači i treneri imati novčane nagrade ukoliko uspeju da eliminišu tim iz Liježa.

–Prava nagrada, ipak, biće ukoliko pobedimo Standard i ako neki od momaka reše svoju egzistenciju posle ovog susreta. Lično, dao bih i svoj novac samo da budemo bolji od Standarda – poručio je Lalatović.

Ekipa, stručni štab i svi oni koji u sredu putuju u Belgiju uradili su testiranje na Kovid 19. U klubu su ubeđeni da tu probelma neće da bude i da će u Lijež otputovati u najjačem sastavu. Ekspedicija Vojvodine u sredu čarter letom odlazi u Belgiju, gde će u večernjem terminu odraditi trening na stadionu „Moris Dufran“. Susret se igra bez prisustva publike, a pobednik će u plej-ofu igrati s boljim iz utakmice Fehervar (Mađarska) – Ren (Francuska). Duel Standard – Vojvodina moći će da vide i ljubitelji fudbala u našoj zemlji na RTS-u.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading