KOSANOVIĆ OPLEO PO ZVEZDI: Nemaju sistem i provlačili su se već nekoliko godina

Autor:

Sport

18.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreća je jednom morala okrenuti leđa šampionu Srbije, tvrdi Kosanović.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

Nemam šta da zamerim svojim igračima, rekao je Dejan Stanković posle poraza Crvene zvezde na penale rezultatom 4:2 od Omonije na Kipru (1:1 u 120 minuta) i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Deki je delimično u pravu jer su, osim njegovih fudbalera, pogrešni potezi povlačeni i pre utakmice. Prvi greh je loša transfer-politika kluba, dok su ostali neverovatni kiksevi u igri i sebičnost pojedinih "zvezda".

Za početak, crveno-beli nisu doveli pravo pojačanje u napadu, a znali su da imaju često povređenog Boaćija i Pavkova, koji je van ritma. Prodat je i Tomane, koji je iole bio u formi, a doveden je drugoligaški špic iz Italije Dijego Falčineli, koji je i promašio penal. Zvezdu su pokušali da spasu Ivanić i Katai, ali ne može se napasti plasman u Ligu šampiona sa samo dva igrača, dok su prodati momci poput Vulića i Jovičića, koji su bar mogli da dostojno odmene umorne startere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde tokom penal serije na Kipru

Jednako neverovatno zvuči i da je Milan Rodić pod injekcijama morao da igra 105 minuta jer mu nije dovedena zamena, dok su prve zvezde tima El Fardu Ben i Gelor Kanga bili previše sebični umesto da naprave razliku. Kao šlag na gorku tortu došao je kiks poslovičnog spasitelja Milana Borjana kod vodećeg gola Omonije.

 

Da se Zvezdi naslućivalo samoubistvo i pre Kipra, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i iskusni stručnjak Milorad Kosanović.

- Zvezda je godinama dovodila neproverene igrače, provlačila se kroz iglene uši u kvalifikacijama i normalno je bilo da će joj sreća jednom okrenuti leđa. Kada ne dovedeš pojačanje i nemaš sistem, ne možeš da se nadaš uspehu - rekao je Kosan za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading