(VIDEO) STANOJE NE PONAVLJA SAVOVE GREŠKE: Natho sa KREČA doneo pobedu Partizanu u Užicu!

Autor:

Sport

20.09.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika uzbuđenja na Gradskom stadionu.

RepublikaFoto: Starsport
Lazar Marković protiv Zlatibora

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Zlatiboru u Užicu rezultatom 1:0 (1:0) u sklopu osmog kola Superlige Srbije. Jedini gol za crno-bele postigao je Bibras Natho iz penala u 80. minutu meča, a gosti su napravili dobru uvertiru pred "utakmicu sezone" u Belgiji koja se igra u četvrtak.

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi Partizana. Najagilniji je bio krilni napadač Lazar Marković koji je u nekoliko navrata pokušavao prodorima i udarcima. Ipak, sporna situacija koja je obeležila prvi deo igre viđena je u 31. minutu kada je linijski sudija neopravdao poništio gol crno-belima. Nakon jednog kornera, Urošević je glavom proigrao Matića, kome je signaliziran ofsajd, a tu situaciju možete pogledati OVDE.

Tokom velikog odmora, reagovao je trener vicešampiona Srbije Aleksandar Stanojević koji je u igru uveo Umara Sadika i Filipa Stevanovića, što je uticalo da gosti budu znatno opasniji po gol Čupića.

Možda i najbolju priliku do tada na utakmici propustio je Takuma Asano koji je sa 13-14 metara šutirao pokraj desne stative.

U 78. minutu desio se možda i ključni detalj na susretu. Glavni arbitar je dosudio penal za "parni valjak", nakon što je po njegovom mišljenju jedan igrač Zlatibora igrao rukom. Kao u Moldaviji, Natho je bio siguran sa 11 metara, pa je Partizan u završnih desetak minuta ušao sa vođstvom.

Do kraja meča, gosti nisu imali previše problema da zadrže stečenu prednost, pa su upisali drugu vezanu pobedu u prvenstvu.

Na ovaj način, crno-beli su prekinuli svojevrsnu tradiciju "kikseva", nakon teških evropskih gostovanja, što je bilo karakteristično kod pređašnjeg šefa struke Save Miloševića.

Klub iz Humske već u četvrtak nastavlja evropsku priču gostovanjem timu Šarloa u Belgiji, u sklopu treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Superliga Srbije, 8. kolo:

Petak

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0) /Bojić 56, Čović p. 67/

Subota

Bačka - Napredak 0:0

Metalac - Mladost 1:1 (1:0) /Katanić p. 10 - Josić 86/

Radnički Niš - Čukarički 0:0

Nedelja

Novi Pazar - Inđija 1:0 (1:0) /Tomić 7/

Rad - Javor 1:0 (0:0) /Lazarević 74/

Spartak - Proleter 1:2 (1:1) /Nikolić 22 - Babić 19, Mitrović 72/

Zlatibor - Partizan 0:1 (0:1) /Natho p. 80/

Crvena zvezda - Voždovac (21)

Ponedeljak

Mačva - TSC (17.30)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading