"ORLOVI" PROTIV TRADICIJE U MOSKVI: Srbija ruši Ruse posle 35 godina

Autor:

Sport

03.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Ljubiše Tumbakovića gostovanjem "zbornaji" počinju takmičenje u novom ciklusu Lige nacija

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović šutira Igoru Akinfejevu na prethodnom meču između Srbije i Rusije

Posle 292 dana od poslednje odigrane takmičarske utakmice, reprezentacija Srbije vraća se na teren današnjim gostovanjem Rusiji u Moskvi (Nova S, 20.45) u okviru prvog kola novog izdanja Lige nacija. Izabranici Ljubiše Tumbakovića prethodni ciklus u ovom takmičenju u diviziji C završili su bez poraza i kao odlični đaci dobili nagradu u vidu promocije u B evropsku fudbalsku klasu.

Ono što treba da brine kada govorimo o susretu sa "baćuškama" jeste tradicija koja ne ide baš naruke "orlovima". Poslednji put naš nacionalni tim slavio je protiv bratske zemlje 25. januara 1985. godine rezultatom 2:1. Zanimljivo je da nijedan igrač od njih 23, koliko ih se nalazi na tekućem spisku Tumbakovića, nije bio ni rođen kada je zabeležen poslednji od tek tri trijumfa protiv Rusije u 28 odigranih utakmica u istoriji.

 

Pre tri godine odigrana je poslednja međusobna utakmica Srbije i Rusije koja je završena remijem 1:1, a fudbaler Sevilje Nemanja Gudelj smatra da će mečevi sa Rusijom i Turskom (6. septembar) biti važni za ono što nas očekuje u oktobru.

- Važno je zbog nas, našeg samopouzdanja. Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da ostvarimo samopouzdanje s kojim bi otišli u Oslo na meč sa Norveškom - rekao je Gudelj.

B Liga nacija

 

Grupa 3

 

1. kolo, 3. septembar

Rusija - Srbija 20.45

Turska - Mađarska 20.45

2. kolo, 6. septembar

Mađarska - Rusija 18.00

Srbija - Turska 20.45

Njegovo mišljenje deli i štoper Napolija Nikola Maksimović, koji smatra da je ovo velika šansa za celu generaciju.

- Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu da se nađemo na EVRO i sve ćemo učiniti da tako bude - istakao je Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading