PRESEDAN UEFA: Srbija na EURO može na BIZARAN način!

Autor:

Sport

02.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako koronavirus pogodi oba tima i meč ne može da se odigra, pobednik u mečevima Lige nacija biće određen izvlačenjem kuglica.

RepublikaFoto: Starsport
Milinković-Savić u zagrljaju sa Aleksandrom Mitrovićem

Srbija bi do plasmana na Evropsko prvenstvo, koje čeka pune dve decenije, mogla da dođe žrebom posle nove bizarne odluke UEFA! Naime, prema novom pravilu Evropske kuće fudbala, ukoliko se utakmica reprezentacija zbog situacije sa koronavirusom ne odigra, pobednik će biti odlučen izvlačenjem kuglica!

Administracija UEFA obavila bi žrebanje, a u kuglicama bi se našao rezultat od 1:0 ili 0:1. Ova odluka stupa na snagu odmah i odnosi se na takmičenja poput Lige nacija, EVRO za mlade ili kvalifikacija u ženskoj konkurenciji. To znači da bi ovaj ludi scenario mogao da snađe "orlove" već 8. oktobra u baražu protiv Norveške. Reklo bi se da je ovo potez očajnika jer su kalendari ove organizacije prenatrpani, naročito kada govorimo o utakmicama reprezentacija.

Veoma čudnu odluku Evropske kuće fudbala za Srpski telegraf prokomentarisao je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

- Koliko sam ja razumeo, do ovog poteza bi se došlo ukoliko bi iz obe reprezentacije koje se sastaju imali po više zaraženih igrača. Mi smo se, na primer, testirali danas pred put u Rusiju i ako neko bude pozitivan na KOVID-19, logično, neće putovati. Ukoliko se svi zdravstveni protokoli budu poštovali, ne verujem da će biti razloga da UEFA ovu odluku pretvori u delo - rekao je Matijašević.

FSS predstavio domaći dres "orlova"

"Puma" je zvanično predstavila novi domaći dres reprezentacije Srbije. Kolarov i drugovi nosiće crvenu garnituru sa žutim kvadratićima na prednjoj strani dresa, uz siluetu sa simbolima četiri S, a kako on izgleda možete pogledati OVDE.

Još jedna odluka UEFA privukla je pažnju, a ona je vezana za regularnost samog takmičenja i odnosi se na sudije. Ukoliko neko od arbitara bude pozitivan na koronavirus, može ga zameniti neko iste nacionalnosti, ali ta zamena ne mora da ima FIFA značku, što znači da bi, umesto planiranog iskusnog sudije, mogao da dođe neiskusan i mlad arbitar i to bi izazvalo dodatne polemike pre, ali i posle utakmice ukoliko se dogodi neka čudna odluka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading