ZBOG OVOGA "GROBARI" OBOŽAVAJU STANOJA: Pobede u derbijima, Liga šampiona, BOLAN rastanak, ali i jedan ŠOKANTAN poraz!

Autor:

Sport

01.09.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak srpskog stručnjaka na klupu voljenog kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević u prvom mandatu na klupi Partizana

Fudbalski klub Partizan odlučio je da za naslednika Sava Miloševića imenuje svog bivšeg trenera Aleksandra Stanojevića. Stanoje je imao velikih uspeha na klupi crno-belih u prvom mandatu, a sada će imati pune ruke posla da ostvari klupske ambicije u turbulentnom periodu za "parni valjak".

Stanojević je postavljen na klupu Partizana 16. aprila 2010. godine, zamenivši Gorana Stevanovića. Napravio je sjajan rezultat već u sezoni 2009/10, s obzirom da je uspeo da nadoknadi bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i klubu iz Humske donese titulu prvaka.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona koje su nastupile, postao je prvi srpski trener koji je uveo neki od domaćih klubova u elitno takmičenje. Redom su padali Pjunik, Helsinki i Anderleht, nakon nezaboravne briselske noći za sve "Grobare" i trijumfa boljim izvođenjem penala.

Sezona 2010/2011 u domaćim okvirima završena je idealno po crno-bele. Partizan je stigao do duple krune, a prvenstvo Srbije osvojio je sa šest bodova više od "večitog rivala". Takođe, Stanojević je od četiri duela protiv Crvene zvezde pobedio u tri, s tim što je doživeo minimalan poraz u revanš meču polufinala kupa na Marakani (0:1), koji nije "zaboleo" zbog pređašneg trijumfa rezultatom 2:0 u Humskoj.

Usledile su nove evropske kvalifikacije, koje su ovoga puta završene neuspešno po Partizan. U pohodu na Ligu šampiona zaustavio ih je Genk, a potom je i Šamrok bio bolji od tadašnjeg šampiona Srbije, trijumfom u Humskoj, posle produžetaka.

Ipak, što se tiče šampionata, jesenji deo sezone Partizan je odigrao perfektno. Uoči zimske pauze stekao je čak deset bodova razlike nad crveno-belima, pa je odbrana titule bila praktično izvesna.

Tokom zimske pauze, Stanojević i sportski direktor Mladen Krstajić sukobili su se sa rukovodstvom "parnog valjka" i predsednikom Draganom Đurićem, koji je tandemu iz sportskog sektora uručio otkaz. "Grobari" su protestvovali, ali odluka nije promenjena, pa je titulu osvojio izraelski stručnjak i Stanojevićev naslednik Avram Grant.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević i Mladen Krstajić

U ovom mandatu u Partizanu, trofejni stručnjak će dobiti zadatak da preokrene tok sezone, posle poraza u Novom Sadu u šestom kolu Superlige Srbije (3:2). Prioritet će biti plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a što se tiče šampionata želja crno-belih je da što duže "dišu za vratom" Zvezdi, za kojom već zaostaje šest bodova.

Podsetimo, Aleksandar Stanojević ima 46 godina, a posle Partizana trenirao je kineske klubove, kao i PAOK, Makabi Haifu i ekipu Al Kadisija. Zvanična promocija njegovog povratka na klupu Partizana zakazana je za sredu u 12 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading