ZVEZDA BOLJA NEGO IKAD: Stanković od crveno-belih napravio MAŠINERIJU

Autor:

Sport

02.09.2020

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke ne lažu.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković sa fudbalerima Crvene zvezde

Izabranici Dejana Stankovića sjajno su započeli novu sezonu u nacionalnom šampionatu. Maksimalnim učinkom od šest pobeda u prvih šest kola fudbaleri Crvene zvezde osamili su se na prvom mestu sa 18 osvojenih bodova uz gol razliku 18:2, kao i pobedama u evropskim kvalifikacijama nad Evropom i Tiranom, šampion Srbije ima stoprocentan učinak na svim poljima do 1. septembra što se nikada do sada nije desilo.

Najbolji početak sezone do sada bio je 2017. godine  kada su puleni Vladana Milojevića u prvih šest kola, koliko je tada odigrano do 1. septembra, ostvarili pet pobeda i jedan remi uz gol razliku 16:1, dok je u kvalifkacijama za Ligu Evrope Zvezda ima pet pobeda, dva remija i jedan poraz što iznosi 71,43%. Takođe, u toj sezoni je Crvena zvezda prošla dalje u nokaut fazu Lige Evrope i osvojila titulu šampiona.

Ove sezone, Zvezdine snage su imale fenomenalan početak. U prvom kolu na "Marakani" savladan je Novi Pazar rezultatom 3:0, a za prvu ovosezonsku Zvezdinu pobedu pobrinuli su se Spiridonović, Ivanić i Vulić. Sličnu partiju i ubedljiv trijumf od 3:0 fudbaleri Crvene zvezde upisali su i protiv Radničkog iz Niša, a u strelce su se tada upisali Nikolić, Spiridonović i Aleksandar Katai. U trećem kolu Zvezda je gostovala Mačvi u Šapcu gde je ponovo upisala trijumf rezultatom 3:0, a golove su postigli Krstović, Nikolić i Vulić.

 

U četvrtom kolu gost na našem najvećem stadionu bio je subotički Spartak, ekipa koja ove sezone pretenduje da bude u samom vrhu tabele. Ipak, crveno-beli su ponovo postigli tri pogotka i pobedili rezultatom 3:2, golovima El Fardu Bena (dva puta) i Antonio Tomanea. U petom kolu, na tvrdom gostovanju Proleteru u Novom Sadu, izabranici Dejana Stankovića nastavili su pobednički niz trijumfom od 1:0. Gol odluke postigao je El Fardu Ben. U prethodnom, šestom kolu, na "Marakani" je gostovao TSC, ekipa koja ove sezone igra kvalifikacije za Ligu Evrope, ali su i ovoga puta Zvezdini vojnici pokazali da za njih nema nepremostivih prepreka. Meč je završen pobedom crveno-belih rezultatom 5:0, a golove su postigli Aleksandar Katai, koji je upisao het-trik za 28 minuta, Željko Gavrić i Mirko Ivanić.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, Zvezda je ostvarila pobede nad Evropom (5:0)  i Tiranom (1:0). Kada se pridodaju superligaški uspesi dobijamo podatak da je klub iz Ljutice Bogdana ostvario osam pobeda na osam mečeva uz gol razliku 24:2 što daje stoprocentatn učinak uspešnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading