(VIDEO) SEĆATE LI SE? Zvezda evocira uspomene na dramu 2012, Omonija tvrd orah!

Autor:

Sport

31.08.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će snagu u 3. kolu kvalifikacija za LŠ odmeriti sa kiparskom Omonijom. Biće to drugi susret dva tima u borbi za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Crvene zvezde posle pobede u meču sa Omonijom 2012.

Prvi je bio 2001. godine kada je Zvezda kao izraziti favorit na muke prošla, tada još, neafirmisane Kiprane.

U vrućoj Nikoziji bilo je 1:1, uz gol Mihajla Pjanovića, dok je u revanšu na stadionu "Rajko Mitić" bilo takođe jako teško.

Tek u drugom poluvremenu izabranici su došli do prolaza u 3. kolo, gde je nezaustavljiva prepreka bio kasniji vicešampion Evrope Bajer iz Leverkuzena.

Prvo je Leo Lerinc iz voleja je pogodio, odgovorio je Kostas Kaifasa, a Milenko Aćimović je sprečio dramu sjajni golom iz slobodnog udarca.

Ipak, taj dvomeč nije ništa u poređenju sa onim iz 2012. godine u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle dosadnih 0:0 u Beogradu u Nikoziji je bio "riplej", ali uz penale za infarkt.

Na GSP stadionu više sreće imao je tim Roberta Prosinečkog u čak sedmoj seriji.

Tada je jedan od tragičara bio štoper Omonije Savo Pavićević, a kasnije Zvezde, zbog promašaja, rešanširajući se Filipu Kasalici, a junak Boban Bajković odbranivši penal Fereiri.

Kakav je tim Omonije?

Golman je Brazilac Fabijano (32), bivši čuvar mreže Porta i Fenerbahčea.

Čvrstu odbranu čine Portugalac Kiko (27), koji je nedavno došao iz lokalnog Olimpijakosa, veteran iz Slovačke Tomas Hubočan (34), legenda Zenita iz Sankt Peterburga, a tu su i Čeh Mihael Liftner (pozajmljen iz Kopenhagena), Mađar Adam Lang, koji je pre dve godine igrao za Kluž i još jedan Čeh, Jan Ledžaks, koji je nedavno stigao iz zagrebačke Lokomotive.

 

Važna karika u veznom redu je Francuz Erik Botok (33), a pomažu mu Portugalac Vitor Gomeš (32), nekadašnji član Moreirensea, Belenenseša i Aveša, a tu su još Grk Mavrijas Haralampos (odigrao šest mečeva za Rijeku), Senegalac Kali Sene, koji je pozajmljen iz Bazela. Kapiten, veteran iz Španije Đordi Gomes (35) ima problema sa povredama, a reč je o čoveku koji u nogama ima šest sezona u Premijer ligi (Vigan i Sanderlend).

Ovog leta Omonija je ostala bez najboljeg strelca, iskusnog Engleza Meta Derbišajera, koji je posle četiri godine otišao iz Nikozije u daleku Australiju.

Dovedeni su Papulis iz Apolona, Slovak Duriš iz Anortozisa i Ganac Asante iz Emirata.

Pokazali su fudbaleri Omonije čvrstinu u prve dve kvalifikacione runde i posle igara bez golova u 90 minuta, u produžecima su na gostujućim terenima slomili Ararat iz Jerevana i Legiju iz Varšave.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading