PROGOVORIO POSLE 2 GODINE OD ŠIPTARSKOG PIRA: Zašto je legendarni Švajcarac pokazao simbol "dvoglavog orla"?

Autor:

Sport

13.08.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica koja i dalje bolji sve ljubitelje fudbala u Srbiji je poraz od Švajcaraca na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Meč je ostao u senci tenzija koje su bile prisutne na terenu i skandaloznog načina na koji su Džerdan Šaćiri i Granit Džaka slavili svoje golove.

RepublikaFoto: youtube.com/FootRussianBall
Fudbaleri Švajcarske slave gol protiv Srbije

Oni su tada simbolom takozvanog "albanskog orla" proslavljali pogotke, ne bi li dodatno provocirali fudbalere Srbije, a među igračima koji su tako slavili, a nisu albanskog porekla, bio je i Stefan Lihtštajner.

Legendarni kapiten Švajcarske je rešio da završi karijeru u 36. godini, a za "Blik" je govorio o svemu što je ostvario tokom nje.

Međutim, našoj javnosti najzanimljivija biće izjava povodom proslave gola "dvoglavim orlom", za koje je FS Švajcarske novčano kaznio Šaćirija i Džaku, ali ne i Lihtštajnera.

- To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti- počeo je Švajcarac.

- To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo- opisao je Lithštajner.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading