(VIDEO) TURBULENTNO ZA KRAJ SERIJE A: Pet utakmica, tri DERBIJA i pet PENALA

Autor:

Sport

01.08.2020

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuna ludnica na "čizmi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Rome slave gol protiv Juventusa

Prvih pet utakmica poslednjeg kola Serije A odigrane su u subotu, a na programu su bila tri velika derbija.

Prvi meč dana, od 18 časova, odigrali su najmanje atraktivni rivali, Breša i Sampdorija. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a sve bi možda bilo drugačije da je Fabio Kvaljarela pri rezzultatu 0:0 iskoristio penal za goste. Ipak, bez obzira na to Sampdorija je povela u 41. minutu preko Mehdija Lerisa, ali je konačan rezultat postavio Ernesto toregrosa u četvrtom minutu nastavka sigurnim udarcem sa bele tačke.

Preostali mečevi igrani su od 20.45, a u tim duelima najlakši posao je imao Milan koji je slavio sa 3:0. "Rosoneri" su poveli zahvaljujući autogolu Ragnara Klavana u 11. minutu, a priliku da udvostruči prednost propustio je Zlatan Ibrahimović u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je promašio penal. Ipak, to je ispravio u 55. minutu, a samo dva minuta kasnije Semu Kastiljeho je postavio konačnih 3:0.

 

Veliki derbi za titulu vicešampiona u Bergamu su odigrali Atalanta i Inter, a pobedu su odneli gosti iz Milana. "Neroazuri" su slavili sa 2:0 pogocima Danila Dambrozija u prvom i Ešlija Janga u 20. minutu.

Još jedan derbi meč odigran je u Torinu gde je Juventus poražen od Rome sa 3:1. "Stara dama" je povela preko Gonzala Iguaina već u petom minutu susreta, ali je u 23. izjednačenje "Vučici" doneo Nikola Kalinić. Preokret gostima je sa bele tačke doneo Dijego Peroti, da bi isti igrač u 52. minutu stavio tačku na meč.

Poslednji meč, i još jedan derbi, pripao je Napoliju koji je na svom terenu savladao Lacio sa 3:1. Napolitanci su poveli u devetom minutu golom Fabijana Ruiza, a najbolji strelac lige Ćiro Imobile je u 22. izjednačio rezultat za nebesko plave. Ipak, ka pobed svoj tim pogurao je Lorenco Insinje u devetom minutu drugog poluvremena iz penala, a sve je rešio Mateo Politano pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

SERIJA A, POSLEDNJE KOLO:

Subota

Breša - Sampdorija 1:1 (0:1) /Toregrosa p. 49 - Leris 41/

Milan - Kaljari 3:0 (1:0) /Klavan 11 ag, Ibrahimović 55, Kastiljeho/

Atalanta - Inter 0:2 (0:2) /Dambrozio 1, Jang 20/

Juventus - Roma 1:3 (1:2) /Iguain 5 - Kalinić 23, Peroti p. 44, 52/

Napoli - Lacio 3:1 (1:1) /Ruiz 9, Isinje p. 54, Politano 90+2 - Imobile 22/

Nedelja

SPAL - Fiorentina 18:00

Bolonja : Torino 20:45

Đenova - Verona 20:45

Leće - Parma 20:45

Sasuolo - Udineze 20:45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading