Savo ili Deki: Ko je uspešniji kao igrač i trener?

Autor:

Sport

09.06.2020

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas još jedan okršaj večitih rivala, naime ishod derbija između fudbalera Partizana i Crvene zvezde doneće jednog finalistu Kupa Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Deki i Savo

S jedne strane Dejan Stanković, a sa druge - sportski rival i prijatelj Savo Milošević. Ko će biti uspešniji, ostaje da se vidi nakon utakmice, koja počinje u sredu od 20h, a za vas iznosimo statistike Miloševića i Stankovića u večitim derbijima, kao igrača i kao trenera.

Savo Milošević je za tri sezone kao fudbaler Partizana (od sezone 1992/93 do sezone 1994/95) igrao čak 16 puta protiv Crvene zvezde, od čega 10 puta u Prvenstvu SR Jugoslavije i čak šest puta u Kupu SR Jugoslavije. 

Kao trener vodio je ekipu na četiri derbija, od čega tri u prvenstvu i jednom u Kupu Srbije (prošlosezonsko finale).

Dejan Stanković je igrao 11 puta za Zvezdu protiv Partizana, od čega je devet utakmica bilo u prvenstvu SR Jugoslavije, a dve u Kupu.

Kao igrač Lacija, u novembru 1998. godine ušao je u igru u meču poslednje sezone, odnosno izdanja Kupa pobednika kupova protiv Partizana u Beogradu i golom učestvovao u pobedi od 3:2 (u prvom meču u Rimu nije igrao).

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading