FUDBALERI SRBIJE U TRANSU: Idemo na pobedu u Beču, pa sledi fešta u Beogradu

Autor:

Sport

05.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa pobedom protiv Republike Irske napravila veliki korak ka plasmanu na SP u Rusiji naredne godine.

RepublikaFoto: Fss.rs
Slavlje fudbalera Srbije po završetku meča u Dablinu

Srbija je do trijumfa u Dablinu stigla golom Aleksandra Kolarova u 55. minutu. Naša selekcija se posle 8. kola nalazi na prvom mestu na tabeli sa 18 bodova. Srbiji su za direktan plasman na Mundijal potrebna tri boda u naredna dva meča.

- Žao mi je što sam ostavio igrače na cedilu u poslednjih 20 minuta. Tokom cele utakmice govorili smo da ćemo biti svi za jednoga, jedan za sve, ali desio se taj trenutak. Najbolje što sam mogao je da pravim faul na 16 metara, sudija je krenuo da mi da žuti karton, ali na pritisak igrača Irske i reakciju pomoćnika dao mi je crveni. Mislim da to nije bilo za isključenje, ali najbitnije je da su igrači izdržali - istakao je Maksimović.Srbija je meč završila sa igračem manje, pošto je Nemanja Maksimović isključen u 68. minutu.- Odigrali smo utakmicu kakvu smo morali i zabeležili najvažniju pobedu u ovom kvalifikacionom ciklusu. Veliki korak prema Rusiji. Nadam se da ćemo rešiti sve u narednoj utakmici, osigurati plasman i u Beogradu slaviti svi zajedno. Borili smo se za svaku loptu, a prvu akciju koju smo odigrali, postigli smo gol. Ali te stvari nisu važne, važna su ogromna tri boda. Protiv Austrije ćemo ići na pobedu, da rešimo sve i napravimo veliku feštu u Beogradu - istakao je kapiten "orlova".

Dušan Tadić je istakao je da je najbitnije da je Srbija na korak od plasmana na SP.

 - Nismo najbolje krenuli oni su nas iznenadili presingom, bili su agresivni i igrali na duge lopte. Nismo želeli da primimo gol pa da posle jurimo rezultat. Ali posle poluvremena smo dali gol, spojili par akcija i videlo se da kvalitet može da dođe do izražaja. Učinićemo sve da pobedimo Austriju jer ne želimo da čekamo poslednju utakmicu u grupi. Nismo pružili najbolje izdanje, ali drago mi je što smo ostvarili dobar rezultat. Sve ide u dobrom smeru - naveo je Tadić.


Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji, a tri dana kasnije igraće sa Gruzijom u Beogradu.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading