GROF: JOVARI PEKARI ŽELIM ŠTO I SVOJIM SINOVIMA!

Autor:

Sport

15.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki trener u karijeri napravi neku grešku, a jedna od najvećih Miodraga Božovića je Luka Jović. Novi napadač madridskog Reala nikad nije dobio priliku kod crnogorskog stručnjaka u dresu Crvene zvezde, a epska je izjava Lukinog oca Milana, koji je svojevremeno izjavio da je Božović njegovog sina vređao i nazivao debelim pekarom.

RepublikaFoto: Starsport
Iz vremena kad su bili u Zvezdi... Luka Jović i Miodrag Božović

O tome šta je istina o njegovom odnosu sa Jovićem, posle transfera srpskog reprezentativca na "Bernabeu" vrednog 60.000.000 evra, Grof je govorio u kratkom razgovoru za Srpski telegraf.

RAČUN O ISHRANI

- Zvao sam ga Jovara Pekara. Zato što sam ga nekoliko puta pronalazio po beogradskim pekarama, gde se hranio. Na taj način nisam želeo da ga vređam, već samo da probudim inat u njemu. Da mu stavim do znanja da treba da povede malo više računa o ishrani i o svom životu. Što se tiče toga da nije igrao kod mene, nije. Tada je prvi špic bio Ugo Vijeira, koji je bio najbolji strelac lige - rekao je Božović za naš list.

Luka je Marakanu napustio početkom 2016, kada je za tričavih 600.000 evra prodat kiparskom Apolonu, koji ga je kasnije preprodao Benfiki za 6.600.000 evra. Za klub iz Ljutice Bogdana ulog je tada bila evrolicenca, pa je špic svetskog kalibra prodat za tako malu sumu.

- Niko u klubu tada nije njega želeo da proda. Terzić je izjavio da je on srpski Falkao i tada su se svi smejali. Jednostavno u klubu tada nije bilo para ni za kafu. Sa njegovim ocem nikad nisam razgovarao, nisam ni video čoveka.

MALO POMOGAO

Božović je istakao da Joviću želi sve najbolje u Madridu i da je zaslužio sve što mu se desilo u karijeri.

- Svestan sam da će me mnogi kritikovati, ali nadam se da sam makar malo i ja pomogao Luki na putu koji je napravio. On je sve napravio sam u karijeri. Napravio je pun pogodak odlaskom u Ajntraht. Želim mu sve što želim i svojim sinovima. Sve najbolje u Realu. Neće mu biti lako jer nijedan Srbin nije uspeo da tamo napravi uspeh - zaključio je Božović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Milan Jović: Grofe, gurao si Sikimića i Orlandića

Otac Luke Jovića Milan Jović za Srpski telegraf je poručio da Miodrag Božović nije potpuno iskren po pitanju odnosa sa njegovim sinom.

- Nije bilo lepo što ga je nazivao debelim pekarom. Istina je da se Luka hranio po pekarama, ali je njemu trebalo pomoći. Nije imao roditelje uz sebe, nije imao ko da mu kuva. Jedini koji mu je pomagao u to vreme bio je Bratislav Živković, koji je vodio računa o njemu, vodio ga kući na ručak. Ja nikad nisam rekao da je Grof mrzeo Luku. Ali da je hteo da mu da šansu, ne bi dovodio Sikimića i Orlandića. Ja sam onda rekao da verujem u svoje dete i da ćemo videti gde će moj sin završiti, a gde će on biti trener - ispričao je Jović senior.

Zvao sam ga tako jer sam ga često sretao po pekarama. Morali smo da ga prodamo kad je bio u Zvezdi jer u klubu nije bilo novca za kafu. Tada je ispred njega bio Vijeira, najbolji strelac lige, kaže bivši trener crveno-belih

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

15.06.2019 06:50

Da li je moguce da tako veliki klub ne vodi racuna o ishrani svojih igraca, posebno onih koji ne mogu ici kuci na rucak, vec moraju svratiti u pekaru?