Crvena Furija je i dalje pravi uragan! Španija UŠTOPOVALA domaćina Nemačku i plasirala se u finale Euobasketa - tu ih čeka Francuska!

Autor:

Sport

16.09.2022

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška repezentacija Španije plasirala se u finale Eurobasketa pobedom u Berlinu nad Nemačkom sa .96:91.

Crvena Furija je i dalje pravi uragan! Španija UŠTOPOVALA domaćina Nemačku i plasirala se u finale Euobasketa - tu ih čeka Francuska!

Foto: Tanjug/AP

Rudi Fernandez i Alberto Dijaz

Fenomen uspeha španske košarke i dalje traje! Sa kojim god timom da su dolazili na velika takmičenja, "crvena furija" je po automatizmu gotovo uvek bila nadomak zlatne medalje.

 

 

Španci su savladali Nemce nošene domaćom publikom i u nedelju će protiv Francuske imati šansu da objedine titulu šampiona sveta (2019) i trofej prvaka Starog kontinenta na ovogodišnjem Eurobasketu. Samo je naša reprezentacija uspela da 2001. i 2002. godine, ali 1997. i 1998, uz prvo mesto na Eurobasketu 1995. godine, osvoji oba trofeja, ali to su neka davna vremena od kojih smo mi, danas, udaljeni miljama...

Lorenco Braun je ubacio 29 poena, uz 6 asistencija, Huančo Ernangomez 13, Vili Ernangomez 16, dok je Alberto Diaz postigao 10. Šreder na drugoj strani 30 poena i 8 asistencija, po 15 poena Obst i Vagner, Tajs 10. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading