NE SLUTI NA DOBRO! Olaf Šolc bez uvijanja o namerama Nemačke!

Autor:

Svet

16.09.2022

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je dugo zapostavljala da odredi prave prioritete za svoju vojsku, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

NE SLUTI NA DOBRO! Olaf Šolc bez uvijanja o namerama Nemačke!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nemačka je spremna da preuzme vodeću ulogu i odgovornost za obezbeđivanje zaštite i bezbednosti evropskog kontinenta, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc na konferenciji Bundesvera u Berlinu.

Nemačka je dugo zapostavljala da odredi prave prioritete za svoju vojsku, izjavio je nemački kancelar.

- Naravno da armija može da buši bunare, dotura humanitarnu pomoć, zauzdava poplave i pomaže pri vakcinaciji, ali to nije vaš glavni zadatak. Glavni zadatak Bundesvera je da brani slobodu u Evropi - naglasio je Šolc.

Nemački kancelar je dodao da je sve ostalo manje važno.

Šolc se ponovo izjasnio za bolju saradnju evropske odbrambene industrije u Evropi i eliminisanje zbunjujućeg broja oružanih sistema i međusobno konkurentnih fabrika naoružanja.

Evropa može biti sposobna za dejstvo samo uz koordinaciju, zaključio je Šolc, naglasivši vitalnu važnost protivvazdušne odbrane.

Šolc je ponovio obećanje da će Nemačka u budućnosti izdvajati dva odsto bruto domaćeg proizvoda za odbranu, koliko NATO i propisuje članicama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading