DOTAKLI SMO DNO, KUDA DALJE? Čović bez dlake na jeziku o DEBAKLU Srbije na Eurobasketu - zašto je Pešić PRECRTAO Teodosića?

Autor:

Sport

14.09.2022

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana izneo svoj sud o dešavanjima na šampionatu Evrope.

DOTAKLI SMO DNO, KUDA DALJE? Čović bez dlake na jeziku o DEBAKLU Srbije na Eurobasketu - zašto je Pešić PRECRTAO Teodosića?

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije, uz ilustraciju Nebojše Čovića

Reprezentacija Srbije eliminisana je od Italije u osmini finala Eurobasketa, a neuspeh "Orlova" analizirao je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

Mislim da je napravljena greška u koracima još kada je Pešić odlučio da ne vodi Teodosića. Među prvima sam istupio u javnost i zaštitio selektora, ali uz opasku da ćemo sve videti na kraju. To su njegova prava, ali morate da imate i obaveze i odgovornost. Igrači su dali sve od sebe, sada moramo da čujemo otvorene i iskrene analize najodgovornijih. Tu ne mislim samo na Pešića. Ne sporim da ima svoj deo odgovornosti, da ne ulazim u minutaže i slično, mada i o tome mogu da govorim. Bilo je dosta nerezonskih poteza, s time da li Jokić igra ili ne igra, sa spoljnom linijom, ali Kari to mora sam sa sobom da razreši - kazao je Čović za "Večernje novosti", a potom je dodao:

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Smatram ga prijateljem i velikim trenerom, iz najbolje namere sugerisao bih mu jednu prostu rečenicu: “Doneo sam vam medalje, sada nisam uspeo i prihvatam odgovornost na sebe.” Posle toga neka kaže sve što misli da treba.

Čović je pozvao na potpuni reset u srpskoj košarci.

Ovo je zaista veliki neuspeh i ne bih voleo da se koriste floskule da svi igraju košarku, da je ovo jedna eliminaciona utakmica. Nisam kataklizmičan čovek, ali sve mora da se promeni, da potpuno resetujemo sistem. Imamo sve manje trenera, više nemamo ugled, nemamo ni uspeh, a godine lagano prolaze. Sve je tako naopako poređano da nije ni čudo šta smo doživeli. Nikakvu ambiciju nemam, niti ću da se kandidujem, ali više neću da ćutim. Ovo je stvarno prevršilo svaku meru, dotakli smo dno. Kao, “nije ništa strašno”, “idemo dalje”… Gde idemo dalje? U našem srpskom jeziku, odgovor na to je malo vulgarniji - zaključio je Nebojša Čović.

Podsetimo, ovo je najslabiji rezultat "Orlova" na Evropskim prvenstvima još od 2007. godine, kada su, pod dirigentskom palicom Moke Slavnića zaustabljeni već u grupnoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
glas Naroda

14.09.2022 18:29

E samo ti falis judo udbaska

Tisa

14.09.2022 18:52

Čovke za selektora. Razume se u sve isto ko predsednik.