Pešić najavio sjajnu stvar: Selektor saopštio PRELEPE VESTI koje je Srbija željno čekala!

Autor:

Sport

05.09.2022

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ide po planu "Orlova", a tek se vraća sjajni centar!

Pešić najavio sjajnu stvar: Selektor saopštio PRELEPE VESTI koje je Srbija željno čekala!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Selektor Srbije Svetislav Pešić izrazio je zadovoljstvo nastupom svojih izabranika tokom pobede nad Finskom.

Kari je dodao da sa nestrpljenjem čeka povratak Nikole Milutinova u pun takmičarski ritam, a on će biti spreman za nokaut fazu Eurobasketa.

Želim da čestitam svim košarkašima, naravno zbog pobede, ali zbog odličnog pristupa, od početka utakmice. Odlična koncentracija, pogotovo u vraćanju u odbranu. Tim Finske je najbolji tranzicioni tim u ovoj grupi. Protiv Izraela su postigli 21 poen iz tranzicije, protiv Poljske 31, a protiv nas samo 13. Ako kontrolišete to, onda automatski kontrolišete i trojke. Pogodili su devet trojki, 27 odsto za tri, a protiv Poljske čak 17, uz 44 odsto - ocenio je Pešić, koji je potom dodao:

Već sam ih ubio koliko je važna odbrana u tranziciji, pogotovo protiv ekipa protiv Finske. To je nešto što nas najviše zanima, ne mislim da ne treba ostale stvari da radimo, da razgovaramo sa igračima, ali odbrana u tranziciji je baza. Sve ostalo znate, to su iskusni košarkaši, znaju da čitaju, a kada dobiju informacije putem skautinga, to im onda pomogne. Apsolutni pristup kakav treba je bio danas, ne postoji Berlin, postoji sledeća utakmica, i mi smo to pokazali. Ulazimo u utakmicu kao da je poslednja, to je važno iz dva iz razloga. Prvo, tako se pobeđuje, a drugo samo tako možeš da podižeš timsku i individualnu formu.

Što se tiče povratka proverene "petice", kormilar "Orlova" ima jasan plan.

Videli ste da je Nedović dobio minute, jedno je trening, druge utakmice. Nedović nam je važan i drago mi je da je ušao punom snagom, poslužio ga je šut. Dobijamo još jednog igrača više, Kuridža je odigrao ono što se od njega traži. Ekipa mora da ima potporu igrača koji ulaze sa klupe, to je za mene bilo. Vanja ima stomačne probleme, Milutinov će trenirati sutra, videćemo da li će sutra igrati, još ne znamo. Imamo onda dan pauze gde on može da napravi font treninga, što mu je najvažnije. On nam je vrlo važan igrač.

Republika

Foto: Starsport

Vraća se Milutinov - Pešić ima plan sa njim

Viceprvak Evrope naredni duel u okviru grupe D igra u utorak od 21 čas, a rival je selekcija Izraela.

Ne bih ništa dodao što je nije rekao Kalina. Mislimo na Izrael, poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli poraze i pobede. Utakmica protiv Izraela biće novi izazov - zaključio mu je Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading