Pešić direktan: Budala si, ako misliš da si genije!

Autor:

Sport

04.09.2022

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije pred utakmicu sa Finskom na Evrobasketu.

Pešić direktan: Budala si, ako misliš da si genije!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Pešić je govorio za medije posle večernjeg treninga u O2 areni:

- Imali smo dobar trening, koji nam uvek fali kada su ovakvi turniri, jer se igra svaki dan, pa je nemoguće… Prvenstvo Evrope traje dugo i važno je zadržati tenziju, ozbiljnost, pristup, i kao što smo rekli, mi smo za vreme boravka u Pragu u procesu unapređivanja timske i individualne forme.

- Ovaj trening je bio važan, naravno akcenat se daje da sutra igramo protiv Finske, ali istovremeno koristimo i jedan veći deo treninga da unapređujemo našu igru, i sa aspekta odbrana i napada.

Srbija u ponedeljak u 21 sat igra protiv Finske treću utakmicu na ovogodišnjem Šampionatu.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

- Što se tiče Finske, vama je poznato da već poslednjih godina postala ozbiljna selekcija, oni postaju njihovi nacionalni junaci, njih prati publika, daje im ogroman respekt, ne kažem da nas ne prate, nego da Finsku prate gde god se igra. Oni doživljavaju Evropska prvenstva kao poseban izazov i to mi svi znamo. Finska je ekipa sa pravim karakterom, ne samo fizičkim i kada je u pitanju borbenost, naravno da je to baza, ali su napredovali i tehnički i moralno veruju u trenera, u to što rade. Nije ni čudo što su se juče prezentirali modernu košarku posle teškog poraza od Izraela. To je za njih bila jedna od najvažnijih utakmica u grupi, ali videli ste kako su se vratili jednom sjajnom kolektivnom igrom. Odigrali su jedno od najboljih utakmica od svih reprezentacija koje su na prvenstvu, tu računam i ostale grupe- rekao je Pešić.

Selektor je istakao dvojicu košarkaša Finske.

- Očekuje nas tim bez velikih zvezda, izuzev Markanena i Salina. Salina moram da istaknem, ključ je njihove igre, veoma je iskusan, dugo godina je noseći igrač u španskoj ligi. Agresivni su u odbrani i kontranapadu, imaju samopouzdanje, ruka im je stalno u pravcu šuta. Samo jedan igrač nije šutirao u ove utakmice za tri poena, teško ih je braniti jer imaju petice i četvorke koje rolaju ispod koša, izlaze na šut, tako da to je karakteristika Finske i to je za svaku ekipu, videli smo koliko je bilo Poljacima teško da odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading