PEŠIĆ PRELOMIO: Objavljivanje spiska odloženo!

Autor:

Sport

30.08.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpske košarkaške reprezentacije obratio se medijima pred put na Eurobasket.

PEŠIĆ PRELOMIO: Objavljivanje spiska odloženo!

Foto: Starsport

Srpska košarkaška reprezentacija uspešno je prebrodila dva teška kvalifikaciona meča kada je Svetsko prvenstvo u pitanju. Izabranici selektora Svetislava Pašića nakon pobeda nad selekcijama Grčke i Turske okreću se novim izazovima.

"Orlovi" se okreću predstojećem Eurobasketu na kojem će tokom prve faze, u okviru "grupe D" odmeriti snage sa ekipama Holandije, Češke Republike, Finske, Izraela i Poljske.

Uoči puta u Prag selektor Svetislav Pešić se obratio medijima Njemu je društvo pravio i Marko Gudurić.

 

- Očekivanja su najveća kao i uvek. Ne bežimo od toga. Želim zdravlje ekipi i nadamo se najboljem, Prvu fazu moramo da iskoristimo da unapredimo našu igru i da ostenemo zdravi. Verujemo da smo u prvoj fazi takmičenja favoriti, ali najvažnije je da to pokažemo na terenu - istakao je Marko Gudurić na otvaraju konferencije za medije.

- Šampionat je naporan. Igra se svaki dan. Igraju 12 igrača. Iza nas je naporna sezona i uz sve to imali smo i kvalifikacije. Čudno je da organizator nije povećao broj igrača za Eurobasket. Mi se još uvek u procesu unapređenja i igre i razumevanja. Moramo da pobeđujemo kako bi otišli u Berlin što je cilj. Ostali ciljevi su postavljeni na drugom mestu. Kroz prvu rundu u Pragu moramo unapređivati igru i da ostanemo fizički u dobrom stanju - započeo je izlaganje selektor.

Marko Gudurić je posebno naglasio:

- U ekipi je sjajna atmosfera. Znamo ko su lideri ekipe i sve je zaista kako treba. 

O tenutnom stanju forme istakao je:

- Svaki trenin mi puno znači. Važan mi je svaki trening jer sam pred meč sa Grčkom imao samo tri treninga sa ekipom. Cela ekipa će podizati formu i idemo tamo da pokažemo šta znamo. Moja uloga u timu je poznata. To sam igrao i u Fenerbahčeu, ali mislim da je to moj kvalitet da mogu da odgovorim na sve zahteve. Nekada volim i kada meč počinjem sa klupe pa da kasnije doprinesem ekipi.

Naglasio je Gudurić i značaj koji je na ekipu imala poseta Novaka Đokovića

- Dosta vremena smo proveli sa Novakom Đokovićem. Pričao nam je i o treningu, oporavku, priprememama za mečeve. Mnogo nam je značilo što je bio sa nama i podelio neke svoje impresije.

Zanimljivo je bilo čuti mišljenje Gudurića u vezi lidera aktuelne reprezentacije:

- Nikola je lider ekipe. To svi znaju. Uz njega tu su Vasa Mićić i Kalinić. Moram istaći koliko je lako igrati uz Jokića. Prosto je uživanje imati njega uz sebe.

 

Selektor Pešić veliku pažnju posvetio zdravstvenom stanju ekipe:

- Spisak će biti određen sutra. Nismo pod pritiskom i nakon poslednjeg treninga ćemo doneti konačnu odluku. Prvenstvo je naporno. Igra se svaki dan. Nedović i Bjelica su u procesu i videćemo koliko su oni u stanju da pomognu ekipi i donećemo odluku.

Govorio je selektor i o prethodnim mečevima protiv Grčke i Turske:

- Ako hoćeš nešto specijalno da uradiš, moraš nešto specijalno i da pripremiš. Ono što smo pokazali protiv Grčke i Turske je način na koji hoćemo da igramo. Mi imamo veliki talenat u napadu i tu nema diskusija, ali baza svega je defanziva. Videlo se da smo protiv Turske pali u trećoj četvrtini. Nismo nastavili sa igrom, počeli smo da filozofiramo u napadu. Uvek ističem da je treća četvrtina jedna nova utakmica. Cilj je bio da dobijemo baš tu deonicu. Nismo uspeli. Došlo je do pada u igri, a važno je kada padneš, kako ćeš se podići.

O predstojećem šampionatu selektor je izjavio:

- Biće ovo izuzetno zahtevno prvenstvo. Svi dolaze motivisani. Biće iznenađenja, a mi ćemo se potruditi da se to ne dogodi nama. Nema euforije kada pobedimo, ali ni žalosti kada se izgubi. Znam da ćemo svakako biti kritikovani, ali sve je ovo proces koji traje i mora se raditi bez euforije i da se poraz uzima kao tragedija. Danas svako, svakog može da pobedi. Sve ekipe se pripremaju i rade. Nas gledaju kao da smo Jugoslavija i zbog MVP-ja 1 i MVP-ja 2 svi imaju dodatni motiv. OVa reprezentacija je na okupu dva meseca i moramo na stvari gledati pozitivno i da to demonstriramo na terenu - zaključio je selektor Svetislav Pešić

Reprezentacija Srbije u četvrtak 1. septembra putuje u Prag, a u okviru "grupe D" predstojećeg Eurobasketa odmeriće snage sa selekcijama Holandije, Češke Republike, Finske, Izraela i Poljske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading