BRUTALNO RASKOMADAO AJKULU PRED POSETIOCIMA NA PLAŽI: Snimak koji je obišao celu planetu (VIDEO)

Autor:

Razonoda

17.11.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morski lav hvata plavu ajkulu za vrat nadomak obale u zalivu Monterej u Kaliforniji, a zatim je svom snagom izbacuje iz vode.

BRUTALNO RASKOMADAO AJKULU PRED POSETIOCIMA NA PLAŽI: Snimak koji je obišao celu planetu (VIDEO)

Foto: Jutjub/World Wild Web

Ova nemilosrdna scena šokirala je posetioce plaže koji su se našli na pravom mestu u pravo vreme. Na snimku koji je zabeležila Lori Hespe, može se videti kako morski lav sa neverovatnom lakoćom hvata ajkulu za vrat i izbacuje je iz vode. Napad je trajao svega tri minuta, a zapanjeni posetioci su ostali bez daha.


Hespe, koja je došla da posmatra kitove u vodama zaliva, je izjavila da nikada u životu nije videla ovakvu scenu.

"Bila sam apsolutno šokirana i zaprepašćena. Snimak je zaista bio užasavajuć i brutalan", izjavila je ona za lokalne medije. Morski lavovi su poznati kao oportunistički predatori koji idu na lake obroke. To može uključivati lignje, haringe, pa čak i manje ajkule, kao što je bila ova plava ajkula.


Štelerov morski lav, poznat i kao severni morski lav, može da naraste do tri i po metra i da dostigne težinu od čak 1.200 kilograma. Mužjaci su obično mnogo veći od ženki i ističu se po svom podignutom čelu koje se naziva sagitalni greben, koji stvara visoku krunu na njihovoj glavi. Sa druge strane, većina odraslih plavih ajkula su dugačke oko dva metra i teže oko 200 kilograma, što je znatno manje od morskog lava koji je zabeležen na šokantnom snimku.

Iako se morski lavovi uglavnom hrane ribom, tokom sezone parenja mogu postati agresivni i prema ljudima. O tome su imali prilike da se uvere i posetioci čuvene uvali La Hola u San Dijegu, gde su dva morska lava rasterala kupače sa plaže koji su pokušavali da ih fotografišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading