TOKOM POPRAVKE U SVEMIRU TORBA SA ALATOM NESTALA! Sad "pluta" u vasioni oko Zemlje, može se videti dvogledom, a evo šta će se dogoditi sa njom (VIDEO)

Autor:

Razonoda

12.11.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procenjeno da ne predstavlja rizik po stanicu.

TOKOM POPRAVKE U SVEMIRU TORBA SA ALATOM NESTALA! Sad "pluta" u vasioni oko Zemlje, može se videti dvogledom, a evo šta će se dogoditi sa njom (VIDEO)

Foto: shutterstock

Torba sa alatom koje su izgubile astronautkinje NASA Jasmin Mogbeli i Loral O'Hara, može se videti u svemiru čak i dvogledom.

Mogbeli i O'Hara izgubile su torbu dok su popravljale Međunarodnu svetsku stanicu (ISS) u svemiru 1. novembra, preneo je "Gardijan".

 

 

- Tokom popravke, jedna torba sa alatom je izgubljena. Torba je uočena pomoću spoljnih kamera ali će, pošto je procenjeno da ne predstavlja rizik po stanicu, najverovatnije ostati da ‘pluta’ u svemiru i da se zajedno sa stanicom okreće oko Zemlje - naveli su iz Nase.

Belu svetlucavu torbu već su primetili astronomi iz različitih delova Zemlje, jer se može videti čak i dvogledom.

Japanski astronaut Satoši Furukava spazio je torbu prošle nedelje dok je preletala iznad planine Fudži.

Objekat će ostati u Zemljinoj orbiti nekoliko meseci, a zatim će izgoreti po ponovnom ulasku u atmosferu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading