AVIONSKE KARTE ZA 1,5 EURA! Sistemska greška u aplikaciji omogućila putnicima da LETE ZA DŽABE!

Autor:

Razonoda

10.11.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska aviokompanija objavila je da neće otkazati avionske karte koje su neki srećni putnici kupili po ceni od samo 10 kineskih juana ili oko 1,5 eura.

AVIONSKE KARTE ZA 1,5 EURA! Sistemska greška u aplikaciji omogućila putnicima da LETE ZA DŽABE!

Foto: pixabay.com

 Do ove neverovatne situacije došlo je zbog sistemske greške u aplikaciji, ali srećom za putnike, kompanija će poštovati kupljene karte.

Prema rečima kompanije, sve karte koje su plaćene i izdate u trenutku greške su važeće i putnici će moći da ih iskoriste. Vest o niskotarifnom letu iz grada Chengdua za Peking se munjevito proširila društvenim mrežama, a neke ulaznice su se prodavale po ceni od samo 10 do 30 kineskih juana ili od 1,3 do 3,85 eura.

Ovo je daleko niža cena u odnosu na početnu cenu letova sedam dana kasnije, koja iznosi oko 400 juana ili 51 evro.


Sve ovo je rezultat sistemske greške na aplikaciji China Southern Airlines, koja je uticala i na cene karata na drugim platformama za prodaju. Još uvek nije poznato koliko je karata prodato u trenutku greške i za koje letove je ona važila, ali aviokompanija nije povukla karte.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, kompanija je istakla da će sve karte koje su kupljene i izdate u trenutku greške biti važeće i da će putnici moći da ih iskoriste.


Slične situacije sa greškama u ceni avio karata su se dešavale i ranije, ali ne uvek sa srećnim ishodom za putnike. U aprilu ove godine, neki putnici japanske aviokompanije All Nippon Airways su uspeli da kupe povratne karte po ceni od samo 300 dolara ili 280 evra.

Ove karte inače koštaju 10.000 dolara ili više od 9000 evra, ali je greška u konverziji cena dovela do ovakve situacije. Međutim, aviokompanija je kasnije obavestila putnike da su takve karte nevažeće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading