POSLE KOVIDA POČELA JE STALNO DA ZEVA: Mislila je da je umorna, ali ISTINA je bila mnogo strašnija!

Autor:

Razonoda

29.10.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niki Dejvis iz Zapadnog Kirbija bila je obična žena koja je preležala Kovid u januaru prošle godine.

POSLE KOVIDA POČELA JE STALNO DA ZEVA: Mislila je da je umorna, ali ISTINA je bila mnogo strašnija!

Foto: youtube.com/BuzzFeedVideo

Međutim, nakon što je prebolela ovu opaku bolest, primetila je nešto neobično - počela je da zeva češće nego ikada pre. U početku je mislila da je to samo posledica virusa, ali kada je neprestano zevanje trajalo i do 100 puta dnevno, shvatila je da se nešto ozbiljnije dešava.

Osim zevanja, Niki je takođe primetila da "mulja" reči. Međutim, mislila je da je to posledica nedavno izvađenih zuba i čekanja na protezu. Nažalost, istina je bila mnogo gora. Nakon posete neurologu u martu ove godine, Niki je saznala da se suočava sa funkcionalnim neurološkim poremećajem, stanjem koje utiče na način na koji mozak prima i šalje informacije ostatku tela.

Republika

Foto: pexels.com

Često zevanje može da bude problem

 


Ali to nije bio kraj njenih muka. 20. jula, Niki je dobila strašnu dijagnozu - MND, bolest motornih neurona. Ova neuobičajena i trenutno neizlečiva bolest utiče na mozak i nerve, izazivajući slabost i progresivno pogoršanje. Niki je bila slomljena. Plakala je nedeljama, brinući se za svoju porodicu i posebno za svoju 16-godišnju ćerku.

Niki je sada primorana da se bori svakodnevno. Iako se hrana pretvorila u izazov, ona pazi šta jede jer njen jezik ne funkcioniše kako treba. Pomeranje hrane može izazvati epizode gušenja, a piće je još teže. Niki se čak plaši da će morati da dobije cev za hranjenje kako bolest bude napredovala.

Ali Niki ne gubi humor, čak i u najtežim trenucima. Ona se šali na račun svog govora, praveći od toga igru pogađanja ili šarade. Bolovi u rukama i nogama su takođe prisutni, ali ona se ne predaje. Veliki je ljubitelj konja i sada se oslanja na porodicu i prijatelje da joj pomognu sa njima. Ipak, već ima plan za vreme kada neće moći da ih vozi i brine o njima.

Niki ima važan savet za sve koji imaju slične simptome - tražite uput za neurologiju i pravite uspomene dok još uvek možete. Njena priča je primer koliko je važno ceniti i brinuti se o svom zdravlju, jer sve ostalo gubi na značaju kada izgubite ono najvažnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading