UŽASNO UPOZORENJE NA TIKTOKU O JAVNIM TOALETIMA: Ugledao crvene tačkice na toalet-papiru, pa pozorio sve da to ostavljaju narkomani

Autor:

Razonoda

23.09.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje o potencijalnom riziku pri korišćenju javnih toaleta postalo je viralno na TikToku i može vas naterati da pažljivije razmislite o svojim higijenskim navikama.

UŽASNO UPOZORENJE NA TIKTOKU O JAVNIM TOALETIMA: Ugledao crvene tačkice na toalet-papiru, pa pozorio sve da to ostavljaju narkomani

Foto: youtube/printscreen

 Kreator sadržaja Dejn Džons (20) podelio je video u kojem upozorava da biste mogli nesvesno koristiti toalet papir koji je kontaminiran krvlju osoba koje intravenski konzumiraju droge i skrivaju se po javnim wc-ima.

U viralnom snimku, koji je privukao više od sedam miliona pregleda, Dejn je pokazao sliku rolni toalet papira prekrivenog malim mrljama krvi i izrazio zabrinutost.

Ako pažljivo pogledate, videćete mnogo sitnih crvenih mrlja, koje potiču od nečije kontaminirane igle nakon konzumacije droge. Ovo nije od nečijeg krvavog nosa ili male povrede - rekao je Dejn.

On je naglasio da se ne zna tačno koliko osoba je koristilo ovaj toaletni papir nakon što je kontaminiran. Dejn je takođe ponudio amaterske savete o tome kako izbeći potencijalne infekcije, uključujući HIV/AIDS i hepatitise B i C.

 

@dane_jones Share this with family friends it could safe their life! 😳#fypシ #greenscreen ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

 

Samo jedna kap krvi može biti dovoljna da uđe u vaš sistem - upozorio je Dejn.

Iako Dejn nije lekar, važno je napomenuti da su hepatitis B i C zaista otporni virusi koji mogu preživeti na površinama kao što je toalet papir. Hepatitis C, na primer, može preživeti na suvoj površini do četiri dana na sobnoj temperaturi. Međutim, rizik od infekcije zavisi od mnogo faktora, uključujući vreme izloženosti i način prenosa. Direktan prenos krvlju ili telesnim tečnostima je mnogo veći rizik.

Iako je važno da budemo svesni higijenskih rizika, nije potrebno paničiti. Redovno pranje ruku sapunom i vodom nakon korišćenja toaleta može značajno smanjiti rizik od infekcija. Takođe je korisno izbegavati direktan kontakt sa sumnjivim površinama ili predmetima.

Ako primetite da je toalet papir u javnom toaletu izgledao sumnjivo ili kontaminirano, najbolje je obavestiti osoblje kako bi ga zamenili i držati se što dalje od potencijalno rizičnih površina. Važno je ostati informisan i voditi računa o svojoj higijeni kako biste se zaštitili od potencijalnih opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading