SKANDAL! Elektronske cigarete sadrže NEDOZVOLJENE SUPSTANCE, Guardianova istraga otkriva šokantne INFORMACIJE

Autor:

Razonoda

23.09.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga britanskog dnevnika The Guardian otkrila je da mnoge elektronske cigarete, poznate kao vejp, koje se prodaju putem Amazon platforme kao "beznikotinske," zapravo sadrže nikotin, što izaziva ozbiljnu zabrinutost zbog potencijalnih zdravstvenih posledica i nepoštovanja zakona.

SKANDAL! Elektronske cigarete sadrže NEDOZVOLJENE SUPSTANCE, Guardianova istraga otkriva šokantne INFORMACIJE

Foto: pixabay.com

Tokom istraživanja, sedam proizvoda sa internet tržišta, na kojima su prodavci tvrdili da ne sadrže nikotin, testirano je. Iznenada, kod šest od sedam proizvoda utvrđeno je da sadrže ovu supstancu koja je poznata po izazivanju zavisnosti.

U Velikoj Britaniji, prodaja elektronskih cigareta koje sadrže nikotin, a oglašavaju se kao "beznikotinske," predstavlja nezakonitu praksu. Međutim, mnogi potrošači su izrazili zabrinutost u julu i avgustu ove godine putem korisničkog servisa Amazona, tvrdeći da vejp elektronske cigarete koje se reklamiraju kao beznikotinske zapravo sadrže nikotin. Amazon je odgovorio tako što je uputio potrošače da direktno kontaktiraju prodavce, ali pitanje ostaje - šta se dešava sa kontrolom i regulacijom ovih proizvoda na tržištu?

Dodatno, otkriveno je da su neke vejp elektronske cigarete imale rezervoare za e-tečnost koji su premašili zakonski limit od 2 ml. Ova saznanja podstakla su na akciju i francuske vlasti, koje su najavile zabranu vejp elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu kao deo nacionalnog plana za suzbijanje pušenja.

Republika

Foto: Pixabay

 

 

Premijerka Francuske, Elizabet Born, istakla je da će vlada uskoro predstaviti novi nacionalni plan za borbu protiv pušenja. Ova odluka uključuje i zabranu vejp elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu, koje su posebno popularne među mladima.

Ovaj slučaj izaziva zabrinutost i postavlja pitanja o regulaciji elektronskih cigareta i zaštiti potrošača, istovremeno ističući potrebu za strožim nadzorom i preciznim informacijama o proizvodima koji se prodaju na internet tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading