PRE 29 GODINA ZAKLAO ŽENU I OSTAVIO BEBU SAMU U KUĆI: Nastavio mirno sa životom, ali sada mu je PRAVDA na najluđi način zakucala na vrata!

Autor:

Razonoda

15.09.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica je bio toliko ubeđen da nikada neće biti otkriven da se u međuvremenu skrasio daleko od mesta na kojem je oduzeo jednoj ženi život

PRE 29 GODINA ZAKLAO ŽENU I OSTAVIO BEBU SAMU U KUĆI: Nastavio mirno sa životom, ali sada mu je PRAVDA na najluđi način zakucala na vrata!

Foto: youtube.com/fcpd

Pedesetjednogodišnji Stiven Smerk iz američkog gradića Niskajune uhapšen je tek ovog leta za ubistvo iz 1994. godine, tada tridesetsedmogodišnje Robin Lorens iz Virdžinije.

Muškarac je mirno sedeo u kući kada je na vratima čuo kucanje. Videvši dva policajca i muškarca u civilu, znao je da nešto nije u redu ali nijednog trenutka nije pokazao na licu da je svestan da mu je zapravo pravda zakucala na vrata.

- Gospodine, imamo nalog da od vas uzmemo uzorak DNK. Da li se slažete s tim? - upitali su ga policajci, a on je umesto odgovora rekao:

- Da, kriv sam. Ja sam ubio Robin Lorens.

Tako je posle skoro tri decenije rešeno ubistvo koje je potreslo grad Springfild. Tog 20. novembra Smerk je, kao vojnik iz baze Fort Majers upao u stan Lorensove i zaklao ju je nožem i to pred očima dvogodišnje ćerke.

Potom je mirno izašao iz kuće ostavivši bebu da skoro tri dana bude sama. Zločin je otkrila Loren Ovans, rođaka od Robin koja se uplašila zašto joj se ona ne javlja dva dana na telefon.

Suprug Robin Lorens bio je na poslovnom putu i pozlilo mu je kada je čuo vesti o njenoj smrti. Ništa nije upućivalo na ubicu.

Republika

Foto: youtube.com/fcpd

Ubica je izbo nasmrt Robin Lorens pred bebom

Punih 29 godina on je živeo potpuno mirnim životom jer policija nije pronašla nikakve dokaze da je bio na licu mesta, odnosno da je ubio nesrećnu ženu.

- Motiv za ubistvo i dalje ne pronalazimo. Svi osumnjičeni imaju alibi. Nije postojala ucena, ni dugovi, ni porodično nasilje, ništa - rekao je šef policije Ferfeks okruga Kevin Dejvis nekoliko meseci posle ubistva.

Međutim, kada je 2019. godine ovaj i još nekoliko stotina slučajeva preuzela privatna kompanija Parabon koja se bavi savremenim DNK analizama, stvari su se pomerile s mrtve tačke.

Tri godine trebalo im je da povežu Smerka sa ubistvom a to su učinili gledajući porodično stablo ubijene žene.

Ispostavilo se da je Smerk bio komšija njenih roditelja u vreme kada je s njima ubijena živela na drugoj lokaciji.

Suprug Robin Lorens koji već 18 godina živi sam u Francuskoj izjavio je da je to najbolja vest koju je čuo u ovom veku.

- Pao sam sa stolice kad mi je rođak javio da je ubica pronađen. Za sve ove godine čovek se svakog dana nada da će dobiti ovakvu vest, ali znao sam da to više nije realno. Jako sam zadovoljan što Robin sada može da počiva u miru - rekao je Oli Lorens.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading