“UMIREM OD SRAMOTE”: Norvežanin zaboravio sat na letovanju u Splitu, a kada mu ga je Hrvat poslao na adresu, USLEDIO JE MEGA ŠOK!

Autor:

Razonoda

14.09.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splićanin je naglasio da je verovao da će sve proteći u najboljem redu, a ne da će crveneti od muke

“UMIREM OD SRAMOTE”: Norvežanin zaboravio sat na letovanju u Splitu, a kada mu ga je Hrvat poslao na adresu, USLEDIO JE MEGA ŠOK!

Foto: pixabay.com

Uveliko smo u 21. veku, vremenu čuda tehnike i tehnologije, ali za neke pojave Balkan je i dalje tamo negde u prošlosti.

Što se Splita tiče, ona čuvena krilatica iz Top liste nadrealista “đe je, ba, zapelo?”, mogla bi da se odnosi i na ovaj slučaj.

Splićanin je ugostio Norvežanina kojem se toliko dopao boravak u tom gradu da je sav ozaren i oduševljen otišao kući zaboravivši na stolu u sobi pametni sat.

Hrvatu nije palo na pamet da ga zadrži, te je odmah kontaktirao dojučerašnjeg gosta kako bi ga obavestio da će mu poštom poslati sat na kućnu adresu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Slučaj se dogodio 14. avgusta, a Norvežanin evo posle tačno mesec dana još nije dobio sat!

Republika

Foto: pixabay.com

Split

- Umirem od sramote. Po ko zna po koji se put piše protiv Hrvatske pošte, sramota da se u Slobodnoj dalmaciji i drugim novinama stalno piše o pošti, a oni i dalje ništa ne preduzimaju. Naime, 14. avugsta sam poslao Garmin sat jednom gostu koji je posetio obalu i uživao u lepotama leta, pa je od silnog oduševljenja zaboravio svoj pametni sat. Ja, kao normalna osoba, čoveka kontaktiram, javim da je ostavio sat i da ću mu ga poslati u Norvešku. Šaljem sat u Norvešku iz pošte u City Centru One Split i umirem od sramote. Sat je od 17. avgusta u Zagrebu i stoji tamo. Ej, ljudi, bilo me sram da pitam čoveka je li dobio sat, mislio sam da je praćenje pošiljke pogrešno. Naravno da čovek još nije dobio sat – zaključuje Hrvat.

Ono što ga je jednako pogodilo je šok u kojem se našao Norvežanin ne shvatajući kako u 21. veku tako nešto može da se dešava u Evropi.  

- Norvežanin ne može da veruje da se to događa u današnje doba. On živi u uređenoj državi u kojoj bi direktor pošte odmah dobio otkaz da se ovo dogodi. Država je nesposobna da makne onog uhlebljenog u pošti koji ju je unazadio i prima platu za to. Pa, ljudi moji, je li to sramota? Jel‘ sramota da ljudima kasne pisma, pokloni, božićne čestitke, božični pokloni - pita se Splićanin, a onda navodi i lični primer prostakluka hrvatske pošte.

- Evo, još čekam paket koji je došao 2. avgusta u Split. Naručio sam Uno-Flip karte s Aliexpressa i došle su tamo i nema dostave. Stoje tamo u pošti, nemam pojma zašto. Karte sam, usput rečeno, naručio da igram s decom - ko izgubi pere suđe. Možda su zaposleni u pošti videli karte, oduševili se, pa došli na ideju da i oni zaigraju koju partiju. Ovo nije pošta novog doba, a i da je pošta starog doba, kad se dostavljalo konjima i kočijama, pisma i paketi bi stigli pre nego danas – zaključuje Splićanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading