GRETA U 19. VEKU I MOBILNI IZ 1938? Ovo je top 10 terorija zavera: Uverite se ima li istine!

Autor:

Razonoda

26.08.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Internetu se mogu naći mnoge fotografije koje "prikazuju putovanje kroz vreme", a ovih 10 teorija zavere je neprevaziđeno.

GRETA U 19. VEKU I MOBILNI IZ 1938? Ovo je top 10 terorija zavera: Uverite se ima li istine!

Foto: youtube

Putovanje kroz vreme

Putovanje kroz vreme česta je tema koja se provlači kroz naučnu fantastiku i u njoj pomoću raznih naprava ljudi lako klize iz trenutka u trenutak. Iako u stvarnosti ne možemo da uskočimo u neki  aparat i prebacimo se u drugo vreme, to ne znači da nemamo veze s prošlošću. Teleskopi na Zemlji i u svemiru omogućuju nam da vidimo galaksije i zvezde, kako su izgledale pre više hiljada ili miliona godina, zbog toga što njihovoj svetlosti treba toliko da stigne do nas. Ajnštajnova teorija relativiteta govori nam pak i da interval između dva događaja zavisi od brzine kretanja posmatrača, odnosno ako se dva posmatrača kreću različitim brzinama, izmerili bi drugačije trajanje vremena između dva događaja. 

Bez obzira na nauku, internet je pun raznih fotografija i snimaka s raznim ljudima koji deluju kao da ne pripadaju tom vremenu.

Film Čarlija Čaplina

Scena je uhvaćena iza kulisa filma Čarlieja Ćaplina. Viđena je žena koja izgleda kao da hoda s mobitelnim telefonom kojim priča. Možda to za današnje vreme ne izgleda kao nešto čudno, ali za ono vreme bilo je prilično nezgodno.

Ista tetovaža

Muškarac iz Švedske tvrdio je da je putovao u budućnost kroz portal ispod sudopere, a svoju tvrdnju je potkrepio i fotografijom koja navodno prikazuje budućeg njega, odnosno dve ruke s istom tetovažom. Pogledajte snimaku osobe koja opisuje celu tvrdnju.

Vonhelton

Vonhelton tvrdi da je putovao i kroz vreme i kroz prostor. On čak pokazuje određene slike sebe u Engleskoj 1857., Francuskoj 1916. i Nemačkoj 1945. 

Mobilni u 1938.

Film seže u 1938. godinu. Prikazuje ženu koja izgleda kao da razgovara na mobilni ili neki sličan uređaj. Jedno je sigurno, u to vreme takvi uređaji nisu bili dostupni, a i signal bi bio malo lošiji...

Borba Majka Tajsona

Svi znamo da pametni telefoni nisu bili dostupni pre sredine 2000-ih. Ali, video iz 1995. koji prikazuje borbu Majka Tajsona i Pitera Meknilija prikazuje i osobu koja izgleda kao da fotografiše pametnim telefonom, što je mnoge uverilo da ne pripada tom vremenu.

Ipak, verovatnije je da se radilo o Lodžitekovoj dikam kameri.

Biciklista putnik kroz vreme

Na snimku se vidi kako biciklista vozi svoj bicikl. Nakon nekog vremena, on samo nestane sa snimka u nešto što se čini kao bljesak svetla.

Astronaut na katedrali

U svemir putujemo od sredine 20. veka ali na katedrali u Salamanci ima jedan izrezbaren kip koji neodoljivo podseća na skulpturu astronauta. 

Zanimljivo, gradnja crkve počela je početkom 16. veka i zbog toga su mnogi bili uvereni da se radi o nečem onostranom ili vanvremenskom.

Međutim, astronaut je tu tek od 1992. godine kad je crkva bila u obnovi, piše Rojters.

Mobilni stari više od 800 godina

Pre nekoliko godina, navodni istarživači su otkrili drevnu strukturu nalik mobilnom telefonu, za koju se navodilo da je stara 800 godina. Zanimljivo je da mobilni podseća na Nokia telefon, što je mnoge nateralo da pomisle da se radi o uređaju van vremena. 

Verovatniji odgovor je da se radi o lažiranoj slici.

Putnik kroz vreme koji želi dapromeni svoju prošlost

Osoba po imenu Noa tvrdi da je posetila budućnost. Pokazuje i video u kojem tvrdi da je došao iz 2030. godine i predviđa neke buduće incidente na Filipinima.

Greta Tunberg u 19. veku

Greta Tunberg je mlada klimatološka aktivistkinja. Na slici staroj 120 godina devojka je na koju jako liči i  to toliko da je izazvala priče poput toga da je Greta Tunberg putovala kroz vreme kako bi spasila čovečanstvo od sve veće klimatske krize. 

Fotografiju Univerziteta Vašington je snimio Erik A. Hedž na Aljasci dok je pratio kopače zlata. Sa Univerziteta su rekli kako im je drago da njegove fotografije dobijaju pažnju, uprkos teorijama zavere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading