POGLEDAJTE OSAM MINUTA KRVAVE BORBE DVA GRIZLIJA ZA ŽENKU! Jedva hvataju dah pre nove runde! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

13.05.2023

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Džozefs je snimao životinje u nacionalnom parku i rezervatu Lejk Klark na jugu Aljaske kad je primetio dva grizlija koji se spremaju za sukob tokom sezone parenja. Borba, međutim, nije bila jednaka, jer je jedan mužjak veći i stariji dok je drugi manji i mlađi.

POGLEDAJTE OSAM MINUTA KRVAVE BORBE DVA GRIZLIJA ZA ŽENKU! Jedva hvataju dah pre nove runde! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/bradjosephs

Fotograf divljih životinja Bred Džozefs snimio je žestok obračun dva ogromna mužjaka grizlija na Aljasci.

Džozefs je snimao životinje u nacionalnom parku i rezervatu Lejk Klark na jugu Aljaske kad je primetio dva grizlija koji se spremaju za sukob tokom sezone parenja. Borba, međutim, nije bila jednaka, jer je jedan mužjak veći i stariji dok je drugi manji i mlađi.

Džozefs je snimak tuče medveda postavio na svoj Jutjub kanal gde već ima više od 315.00 pregleda.

- Nisu hteli da stanu. Bio sam zapanjen odlučnošću i izdržljivošću oba medveda dok su se borili za pravo dominacije u sezoni parenja - rekao je Džozefs i dodao da ništa slično nije video za 25 godina rada.

Snimak traje skoro devet minuta i počinje tako što se dva mužjaka usprave na zadnje noge i rvaju jedan protiv drugog. Na trenutak se vidi i kako hvataju dah pre nego što počne druga runda.

Na kraju snimka jedan od medveda priznaje poraz i odstupa pognute glave.

- Gubitnik je grizli na levoj strani. Vidi se da je pognuo glavu i kao da kaže "izvini". Pobednik će da ode. Gubitnik će da ostane - objašnjava Džozefs na snimku.

Grizliji inače mogu biti visoki i 2,7 metara kad se usprave na zadnje noge. Mužjaci mogu težiti do 390 kilograma.

Sezona parenja medveda obično traje od maja do jula i nije neuobičajeno da veći mužjaci oteraju manje dok će se mužjaci približne veličine boriti za dominaciju. 

Aljaska ima najveću populaciju medveda grizlija na kontinentu. Od 60.000 divljih medveda grizlija koji se nalaze širom Severne Amerike skoro polovina se nalazi na Aljasci, prenosi Kurir.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading