VREĐALI SU JE, TUKLI I PALILI JOJ KOSU JER JE DRUGAČIJA: Miss Engleske trpela JEZIVO vršnjačko nasilje, a onda je PROCVETALA i postala najlepša žena! (FOTO)

Autor:

Razonoda

19.10.2022

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale izbora za Miss Engleske 2022. održano je u ponedeljak, 17. oktobra 2022. na aerodromu Holidej In u Birmingemu.

VREĐALI SU JE, TUKLI I PALILI JOJ KOSU JER JE DRUGAČIJA: Miss Engleske trpela JEZIVO vršnjačko nasilje, a onda je PROCVETALA i postala najlepša žena! (FOTO)

Foto: Profimedia

Pobednica izbora 26-godišnja Džesika Gejgen iz Skelmersdejla, model i student inženjerstva na Univerzitetu u Liverpulu će se takmičiti za laskavu titulu Mis sveta, koji će se održati u januaru u Nju Orlenasu.

Verovatno ste primetili da se Džesika nije kao devojčica uklapala u poznate standarde kada je reč o lepoti. Zabavna i slatka devojčica, na fotografijama iz mladosti neodljivo podseća na junakinju filma "Little miss Sunshine", koja se takođe učestvuje na izboru za najlepšu devojčicu.

 
 
 
 

Džesika je prva riđokosa mlada žena koja je pobedila na ovakvom takmičenju, što je dodatno uticalo na javnost koja uveliko komentariše da se ovim činom menja istorija i da dolazi novo vreme. 

 
 
 
 

Džesika izgleda prirodno i negovano, a posebno je privukla članove žirija jer je govorila  o obrazovanju i osnaživanju žena. Ona želi da inspiriše mlade devojke, posebno one koje su maltretirane zbog boje kose i izgleda da postanu deo industrije. 

Novinarima je ispričala da je bila žrtva vršnjačkog nasilja i istakla je da su najviše napadale devojčice.

- Nisam o tome nikad previše govorila, ali sada kada sam postala Mis, želim da ljudima skrenem pažnju na ono kroz šta riđokosi ljudi prolaze jer moj slučaj nije jedini. Mene su vršnjaci tukli, vređali, pljuvali i gađali raznim predmetima. Jedna devojčica mi je zapalila kosu samo zbog crvene boje, rekla je i dodala:

- Nadam se da će moja priča i uspeh dati snage riđokosim klincima jer znam da im nije lako. Volela bih da moja pobeda tim klincima da dodatnu snagu i da bol koju proživljavaju samo zbog boje kose pretvori u dodatnu energiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maidi

19.10.2022 21:39

Znači svo to maltretiranje se isplatilo, jel im se možda zahvalila?