ŠTA ĆE SE DOGODITI 24. SEPTEMBRA?! Opšta uzbuna na internetu - ređaju se bizarne teorije: SOLARNA OLUJA, APOKALIPSA...

Autor:

Razonoda

21.09.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Internet je poslednjih dana preplavljen teorijama i nagađanjima o mogućem smaku sveta koji bi, po rečima blogera, trebalo da se dogodi 24. septembra 2022. godine. Šta se krija iza ovoga?

ŠTA ĆE SE DOGODITI 24. SEPTEMBRA?! Opšta uzbuna na internetu - ređaju se bizarne teorije: SOLARNA OLUJA, APOKALIPSA...

Foto: Shutterstock

Sve je počelo širenjem video snimka govora jednog od opozicionih poslanika Bundestaga Fridriha Merca na kom se mogu čuti njegove tvrdnje kako će 24. septembar 2022. ostati zabeležen u istoriji, odnosno "da ćemo se svi sećati gde smo bili tog dana".  

 

Ipak, nije samo Merc "upozorio čovečanstvo" na moguća dešavanja tog dana, već su to bili i stari dobri "Simpsonovi".

U nekoliko epizoda se mogu videti aluzije na smak sveta, a internet korisnici su tumačenjem redosleda epizoda i znaka u njima su zaključili da će ključni dan biti baš 24. septembar. 

Foto: twitter

Broj sezone i epizode koje navode na datum o kome se govori

 

Pored toga, mnogi "onlajn surferi" veruju da će nam baš tog dana doći glave solarne oluje, odnosno elektromagnetna radijacija emitovana od strane sunca.

Ove navode demantovali sus  stručnjaci koji tvrde da su ovakve "oluje" potpuno normlane i bezopasne po planetu Zemlju. 

Uprkos svemu, internert kroisnici još uvek su ubeđeni, ili se prave da jesu, u dolazak smaka sveta, a njihovim navodima svakako su doprinele činjenice kao što su nedadvna smrt britanske kraljice, što mnogi tumače kao znak i mobilizacija ruske vojske, odnosno dalja eskalacija sukoba u Ukrajini koja bi mogla dovesti do Trećeg svetskog rata ili nuklearnog sukoba. 

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

 

Svetski trend prelio se i na fidove domaćih društevenih mreža, pa tako ima mnogo onih koji se pitaju šta će se dogoditi navedenog datuma, ali ima smisao za humor našeg naroda iznedrio je iu puno šaljivih statusa koji se odnose na ovaj dan.  

Bilo kako bilo, moraćemo dad sačekamo još nekoliko dana kako bismo videli dalji rasplet događaja.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading