MAJKA NEUTEŠNA, DETE DOBILO OTVORENE RANE I OPEKOTINE PO LICU: Hoću da upozorim RODITELJE, samo je počela da GORI, za sve je krivo ovo VOĆE(VIDEO)

Autor:

Razonoda

30.05.2022

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedna majka je odlučila da izda upozorenje drugim roditeljima nakon što je sok limete uzrokovao jake opekotine na licu njene ćerke.

MAJKA NEUTEŠNA, DETE DOBILO OTVORENE RANE I OPEKOTINE PO LICU: Hoću da upozorim RODITELJE, samo je počela da GORI, za sve je krivo ovo VOĆE(VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Inside Edition

Sabrina Miler je pre igre svojoj ćerki na lice nanela puno kreme za sunčanje. Devojčica po imenu Kejli se igrala na suncu kada je lice počelo da joj gori, pa su na njemu počeli da se pojavljiuju veliki plikovi.

Plakala sam i pitala se šta se događa s njom – rekla je zabrinuta majka.

Tada je otkrila da je njena ćerka opekotine dobila zbog hemikalija u nekim namirnicama kao što su limeta, limun, celer i komorač.

Takva reakcija na koži se naziva „margarita opekotina“. Određene hemikalije koje se nalaze u ovakvoj hrani reaguju s kožom i povećavaju osetljivost na sunce. Pre nego što je stavila kremu za sunčanje, Sabrina se bavila citrusnim voćem.

I sama je dobila ove opekotine koje opisuje kao šurenje vrućom vodom

Ako ste ikada opekli ruke pod vrelom vodom, ili s parom, ili nešto slično, to je takav osećaj – kazala je Sabrina.

Dermatolog je za Inside edition objasnila ovu pojavu.

Citrusno voće sadrži jedan sastojak koji pojačava osetljivost kože na sunce. Kada se jednom aktivira, može proći i 24 sata da se stanje vrati u normalu, čak i ako operete kožu – kazala je doktorka Doris Dej, prenosi Objektiv.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading