TRI BILJKE KOJE PRIVLAČE NOVAC: Pazite se OVIH GREŠAKA, inače sledi propast!

Autor:

Razonoda

27.09.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ove biljke se veruje da privlače novac, ali važno je kako ih negujete i održavate.

Republika

Foto: Photo by Skylar Kang from Pexels

Biljke koje privlače novac zahtevaju posebnu negu, Ilustracija

Neke biljke imaju lekovita dejstva, neke imaju očaravajuću lepotu, ali ima i onih za koje se veruje da donose sreću. Naročito su popularne biljke za koje se veruje da privlače novac.

Ove tri se smatraju "drvetom novca", a saznajte i kako ih negovati i održavati.

Bambus

Za bambus se veruje da donosi bogatstvo i blagostanje. Takođe, veruje se da štiti od loših energija i da donosi sreću. Ako držite bambus u blizini radnog prostora, poboljšava se koncentracija, duhovni rast i kreativna sposobnost. 

Nega

Bambus voli dosta sunčeve svetlosti, tako da odaberite mesto u domu gde ima najviše prirodnog svetla. Zalivajte umereno i vodite računa da se voda ne zadržava predugo u drenaži jer to može izazvati truljenje i propadanje biljke. Otklanjajte lišće koje opada i orezujte bambus svake godine kako biste vremenom postigli željeni oblik.

Foto: Photo by Harry Cooke from Pexels

Krasula pozitivno utiče na poslovne prilike i privlači blagostanje

Krasula

Za krasulu se veruje da pozitivno utiče na poslovne prilike i privlači energiju bogatstva i blagostanja. U istočnim zemljama imaju običaj da ako prenose ovu biljku s kolena na koleno, to znači da će svakom njenom članu donositi novac. Ova biljka se takođe preporučuje i za gajenje u poslovnom prostoru.

Nega

Krasuli pogoduju svetla i dobro osunčana mesta, piše Alo. Potrebno je zalivati je umereno, a u zimskim danima držati skoro suvu. Često je napadaju lisne vaši i crveni paukovi, pa jedino o tome morate voditi računa.

Foto: pixabay.com

Pahira je povezana sa dobrom srećom u finansijama

Pahira

U Istočnoj Aziji pahiru nazivaju i "drvetom novca" i simbolično je povezana sa dobrom srećom u finansijama. Dobar efekat možete postići ako je držite u crvenoj saksiji, jer se crvena boja simbolično smatra bojom strasti i radosti, a i biljka će na taj način izgledati još dekorativnije. Ono što je zanimljivo jeste da izvoz ove biljke državi Tajvan donosi prihod od 250 miliona dolara godišnje, pa ne čudi što je smatraju čarolijom koja donosi blagodat na polju finansija.

Nega

Pahira voli svetla mesta, ali bez direktnog sunčevog uticaja. Važno je održavati umerenu vlažnost, potrebna joj je visoka vlažnost vazduha pa je orošavati s vremena na vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading