Šok u selu kod Knića: Rodilo se tele sa dve glave

Autor: magazin.novosti.rs, republika.rs

Razonoda

29.07.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je veterinar Miloš Trajković stigao na radno mesto u selo nadomak Topaonice kod Knića, očekivao je da po standardnoj proceduri oteli kravu, izvadi tele i vrati se u ordinaciju. Međutim, situacija je ipak bila malo drugačija jer životinja koju je izvukao iz stomaka imala je – dve glave!

RepublikaFoto: youtube.com/CBNS
Foto: Ilustracija

- Domaćin je steonu kravu kupio u februaru, pozvali su tehničara da je oteli, ali videli su da imaju problem i pozvali su mene. Krenuo sam da uradim carski rez, ali video sam da je situacija izuzetno ozbiljna. Krava je imala problem sa želucem, a unutra su se nalazile i dve rukavice i kanap koje je verovatno pojela. Na kraju kad sam izvadio tele, videli smo da životinja ima dve glave - rekao je veterinar Trajković.

On ističe da je ovakva pojava anomalija koja je izuzetno retka, ali se dešava.

 

- Tele je još živo, ali zbog srastanja viličnih kostiju nema refleks sisanja tako da se ne bi mučilo ono će biti uspavano - rekao je veterinar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading