NI AJFELOVA KULA, NI KOLOSEUM, A NI KINESKI ZID: Nećete verovati ŠTA je proglašeno za najpopularniju turističku atrakciju u 2023!

Autor:

Razonoda

14.10.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkurencija je u ovom slučaju uvek oštra, a jednom u milion dogodi se da pobedi potpuni autsajder kao sada

NI AJFELOVA KULA, NI KOLOSEUM, A NI KINESKI ZID: Nećete verovati ŠTA je proglašeno za najpopularniju turističku atrakciju u 2023!

Foto: pixabay.com

Kad bi vas neko upitao koju građevinu ili lokaciju smatrate za najpopularniju turističku atrakciju sveta, sigurno bi vam prvo palo na pamet nešto iz Italije, Španije, Francuske ili Velike Britanije.

Možda i Kineski zid a možda i piramide u Egiptu. Čvrsto smo ubeđeni u to da vam nikada ne bi pala na pamet pivara Guinness u Dablinu!

E, ta naizgled čak i neprimetna zgrada u glavnom gradu Irske prema World Travel Awardsu je najpopularnije mesto sveta u 2023. godini. Zvuči čudno, ali to jeste istina.

Muzejski kompleks Guinness Storehouse zapravo je mali vremeplov, pošto čim uđete u zgradu bivate teleportovani u prošlost kada je nastalo čuveno pivo.

Guinness Storehouse je prvi put dobio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u celoj Irskoj.

Nalazi se u samom srcu Dablina, grada poznatog po svojoj bogatoj istoriji i kulturi. Skladište nije samo mesto gde se Guinness pravio poslednjih 250 godina, već nudi pogled iza kulisa - pravljenja i točenja ovog svetski poznatog piva.

Prostire se na sedam spratova i okružuje stakleni atrijum u obliku litre ovog piva. Tu je i bioskop posvećen prikazivanju starih reklama i nedavno renovirani Graviti Bar, sa kojeg se pruža prekrasan pogled na irsku prestonicu, piše B92.

Posetioci muzeja mogu u muzeju naučiti sve o sastojcima i procesu prozvodnje piva, degustirati, i uživati u pogledu na panoramu grada sa vidikovca na vrhu zgrade, u obliku velike čaše piva.

Među nominovanim za ovogodišnju nagradu bili su i Bakingemska palata u Londonu, Sagrada Familija u Barseloni i Akropolj u Atini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading