PLANIRATE JESEN U ITALIJI? Nemojte da napravite ovih pet grešaka jer će vam PRESESTI ODMOR!

Autor:

Razonoda

06.10.2023

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako je važno da neke informacije čujete na vreme, dakle pre putovanja, da biste znali šta vas čeka i kako sebi možete da olakšate boravak na licu mesta

PLANIRATE JESEN U ITALIJI? Nemojte da napravite ovih pet grešaka jer će vam PRESESTI ODMOR!

Foto: pixabay.com

Italija je jedna od najpopularnijih destinacija sveta, u Srbiji večno u prve tri omiljene ovdašnjim putnicima.

Da li se putuje na sever u Milano ili Veneciju, u srce zemlje u Toskanu ili Đenovu, ili južnije ka Rimu, Napulju ili Siciliji potpuno je nebitno jer je odlazak u ovu zemlju sam po sebi doživljaj.

Međutim, postoje neke greške koje turisti, mahom usled manjka informacija, prečesto prave i to im često pokvari ukupan utisak. A ne mora tako da bude.

Ukoliko izbegnete ove greške, boravak u Italiji zaista vam može biti savršen.

Validiranje karte za prevoz

Za koji god prevoz da kupujete kartu, NE ulazite u njega ako prethodno niste poništili kartu. Ukoliko vas uhvate kontrolori, a ima ih svuda, nećete dobro proći.

Kafa nije latte

Ako u Italiji poručujete latte, dobićete čašu mleka a ne šolju kafe. I još nešto za kafu – ako je pijete u restoranu ili baru, sedite ili stojite za šankom kao što to rade Italijani. Doživljaj je efektniji a i često nećete naći sto da odmorite dušu i telo.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Stajanje u redu

Pod pretpostavkom da znate šta ćete obići u gradu u koji idete, kupite ulaznice za znamenitosti pre dolaska na internetu. Redovi su predugi, gužve ogromne, a sa unapred kupljenim kartama sačuvaćete dan.

Keš je i dalje važniji od kartica

Italija jeste jedna od najrazvijenijih zemalja Zapadne Evrope, ali to ne znači da svuda sve možete kupovati isključivo kreditnim karticama. Naprotiv. U manjim mestima u 90 odsto slučajeva moraćete nešto da plaćate gotovinom.

Veliki kofer

Koliko god dana da ostajete u Italiji, veliki kofer ostavite kod kuće jer će vam se smučiti. Bolje krenite sa malim ili srednjim, naročito ako putujete u neki od najpopularnijih gradova. Bićete brži i fleksibilniji i lakše ćete se muvati kroz gužve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading