KRAJ MUKA OKO TOGA KAKAV RUČNI PRTLJAG JE DOZVOLJEN U AVIONIMA: Novo pravilo važiće svuda, a evo šta će biti sa DODELOM SEDIŠTA

Autor:

Razonoda

06.10.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avio kompanije na različit način tretiraju veličinu ručnog prtljaga, pa se i njegova cena menja u zavisnosti od toga preko koga putujemo

KRAJ MUKA OKO TOGA KAKAV RUČNI PRTLJAG JE DOZVOLJEN U AVIONIMA: Novo pravilo važiće svuda, a evo šta će biti sa DODELOM SEDIŠTA

Foto: pixabay.com

Evropski parlament u Strazburu je na svojoj plenarnoj sednici usvojio rezoluciju koja bi mogla da dovede do uvođenja jedinstvenih standarda vezanih za veličinu i cenu ručnog prtljaga kod avio-prevoznika koji posluju na teritoriji EU.

Razlog tome je što različiti propisi avio-kompanija u vezi sa dozvoljenim prtljagom rezultiraju skrivenim naknadama i otežavaju upoređivanje cena.

Kada putnici koriste različite avio-kompanije ili moraju promeniti svoje planove, suprotstavljena pravila izazivaju zabunu.

Sud EU je takođe ukazao da avio-kompanije ne mogu naplatiti dodatne namete za ručni prtljag "pod uslovom da takav ručni prtljag ispunjava razumne zahteve u pogledu težine i dimenzija i da je u skladu sa sigurnosnim standardima“, prenosi aviopress.rs.

Prema rezoluciji, nova zakonska regulativa treba da se pozabavi i drugim skrivenim troškovima, kao što su naknade vezane za dodelu mesta u avionima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading