DRAMA U VAZDUHU: Pilot se onesvestio, a na njegovo mesto SEO PUTNIK koji NIKADA NIJE UPRAVLJAO AVIONOM! Tada se dogodilo NESTVARAN PREOKRET

Autor:

Razonoda

04.10.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek je pravo niotkuda morao da glumi pilota jer mu je život bio u opasnosti

DRAMA U VAZDUHU: Pilot se onesvestio, a na njegovo mesto SEO PUTNIK koji NIKADA NIJE UPRAVLJAO AVIONOM! Tada se dogodilo NESTVARAN PREOKRET

Foto: pixabay.com

Amerikanac Daren Harison poželeo je da u društvu prijatelja Rasa Frenka za rođendan poleti privatnim avionom iznad obale Floride.

Avionom tipa Cessna 208 upravljao je pilot Ken Alen (64) koji je odmah po poletanju Darenu i Rasu rekao da ima glavobolju i da mu se muti pred očima.

- Dok sam shvatio da se pilot ne šali, on je već bio u nesvesti. Izgledalo je kao da je umro - rekao je Daren.

Kako nikada u životu nije pilotirao niti je znao šta koja komanda za pilotskom tablom znači, Daren je u deliću sekunde shvatio da sopstveni i život prijatelja može spasiti samo ako lično sedne na pilotovo mesto.

- Avion je ponirao sa visine od 1.000 metara. U mlađim danima voleo sam da pričam s pilotima i postavljam im svakakva pitanja, pa sam se setio koju palicu na komandnoj tabli treba da povučem da bih avion povratio iz poniranja. Znao sam i da ako tu palicu prejako povučem, otkinuo bih krila avionu ili bi se motor ugasio. Morao sam to, u najgorem trenutku života da izvedem nežno i polako - rekao je Harison u intervjuu za magazin People.

Potom je putnik, kada je avion ostao u vazduhu, gledao ka kompasu kako bi ostao na pravoj ruti, a za to vreme morao je da smisli kako nekom da javi da su prijatelj i on u problemu.

Republika

Foto: pixabay.com

 

- Stalno sam pritiskao pogrešnu tipku na radiju. Trebalo mi je 20 minuta pre nego što sam shvatio kako to da pokrenem. Kad je proradio radio, rekao sam kontroli vazdušnog saobraćaja da imam ozbiljnu situaciju. Da mi je pilot u nesvesti ili je mrtav, a ja nisam on. Kada sam dispečeru rekao da vidim obalu Floride, počeo je da me navodi - rekao je Harison.

Posle nekoliko minuta borbe za opstanak u vazduhu, Daren i dispečer nekako su krenuli ka cilju, odnosno pisti s koje je avion poleteo.

Bolničari su u međuvremenu bili na licu mesta čekajući pilota kako bi ga reanimirali.

Ispostavilo se da mu je pukla aorta, posle čega se u bolnici izvukao iz životne opasnosti.

- I dalje ne shvatam kako sam pilotirao avionom. Celog života razmišljao sam o tome kako to izgleda. Život vas često iznenadi. Ne samo pozitivno - rekao je Harison kojem se ova drama dogodila pre nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading