NEZAPAMĆENO DRANJE: Posetioci Oktoberfesta šokirani cenama! Voda skuplja od piva, kobasice koštaju kao kavijar, a tek koliko je SMEŠTAJ U HOTELIMA!

Autor:

Razonoda

02.10.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos neverovatno visokim cenama koje su čak zasenile i jedan Kanski festival na Kroazeti, milioni turista posetili su u poslednje dve nedelje Minhen

NEZAPAMĆENO DRANJE: Posetioci Oktoberfesta šokirani cenama! Voda skuplja od piva, kobasice koštaju kao kavijar, a tek koliko je SMEŠTAJ U HOTELIMA!

Foto: pixabay.com

Jedan od najpopularnijih događaja u svetu, iz ugla turizma, je svakako poseta Minhenu i čuvenom Oktoberfestu.

Mnogi svetski putnici tvrde da čovek jednom u životu mora da vidi kako izgleda čuveni festival piva, kobasica i pesme.

Oktoberfest zaista jeste spektakl, ali spektakl su ove godine i cene na njemu!

Turisti su naime blago rečeno razočarani cenama piva i hrane, ali i smeštaja. To je tek otišlo u nebo!

Na TikToku i Instagramu masovno se kače snimci sa cenovnicima u prvom planu, pa je tako jedna ekipa gostiju otkrila da je za jednodnevno uživanje na festivalu “pukla” gotovo hiljadu evra!

Društvo je nakon uživanja u hrani i piću dobilo račun koji je iznosio više od 900 evra. Nakon prvobitnog šoka ekipa se dosetila da dokaz o visokim cenama pokaže i na TikToku.

 

 

- Pšenično pivo je jeftinije od obične vode - napisala je devojka koja je račun objavila u video snimku.

- Kupljene su dve flaše vode po ceni od 10,90 evra. Dva pšenična piva na računu koštaju po 8,70 evra - navodi se na snimku.

Pored toga, tri porcije ribe i krompirića koštaju 102 evra, kobasice u lepinjici su i po 15 evra, dok su za dve bečke šnicle morali da izdvoje 76 evra.

Smeštaj je posebna priča. Novinar Republike pokušao je u julu da pronađe smeštaj za produženi vikend u Minhenu u vreme Oktoberfesta.

Šta reći kad je najjeftinija dvokrevetna soba za dva noćenja i bez doručka u hotelu sa samo dve zvezdice koštala 500 evra!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading