RAJ ZA JEDNODNEVNI IZLET: Pet savršenih mesta u okolini Srbije za koje vam treba JAKO MALO NOVCA I VREMENA

Autor:

Razonoda

20.09.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje putovanja koja su kratka ali slatka. Mogućnost da se pobegne na samo jedan dan od surove svakodnevice za veoma malo novca sve je popularnija opcija za žitelje Srbije

RAJ ZA JEDNODNEVNI IZLET: Pet savršenih mesta u okolini Srbije za koje vam treba JAKO MALO NOVCA I VREMENA

Foto: pixabay.com

Koliko puta ste pomislili da bi bilo dobro otići negde van Srbije makar na dan i tamo dobro napuniti baterije.

U okolini naše zemlje postoji mnogo prelepih mesta za koje vam zaista ne treba puno novca. Dosta agencija nudi takve izlete koji su od 20 do 50 evra, u šta su uključeni prevoz i usluge vodiča.

Za vas smo izabrali pet najuzbudljivijih gradića ka kojima možete krenući u zoru, provesti tamo dan i uveče se već vratiti kući.

Pečuj

Jedan od najlepših gradova Mađarske sa istorijom starom dva veka. Gradić najpoznatiji po Žolnai porculanu i keramici. Nalazi se na jugu zemlje, dakle veoma blizu Srbije i iako je u brdu, ima mediteransku klimu.

Maribor

Drugi najveći grad u Sloveniji i najatraktivniji za izlet posle Ljubljane. Smešten na reci Dravi, nekadašnji trgovački centar regiona.

Maribor je savršeno mesto za one koji vole mir, okrepljenje u prirodi, ili skijanje. Ima i malo jezero, dok je centar lepo povezan sa okolinom. Ukoliko idete u Maribor, krenite u toku noći, da biste tamo stigli prepodne i iskoristili čitav dan.

Republika

Foto: pixabay.com

Grac

Grac

Još jedan predivan grad u okruženju do koga vam ne treba puno vremena.

Kao i za Maribor, i ako idete u grad gledajte da krenete tokom noći da biste ulovili što više dnevnog svetla, ali i otvorenih prodavnica, jer ako je vikend, zatvoriće se sve posle 16 časova.

Neke agencije čak vezuju izlet u Grac sa posetom Mariboru što je dobitna kombinacija. Grac je drugi po veličini grad u Austriji, smešten u predalpskom prostoru, dok kroz grad teče reka Mura.

Svašta nešto možete videti u Gracu, a obavezan je obilazak sjajne fabrike čokolade Zotter u kojoj ćete na poklon dobiti i neke uzorke.

Arad

Ovaj rumunski grad nalazi se na zapadu zemlje, blizu Temišvara. Kroz Arad protiče reka Mureš. Radi se o gradu heroja u kojem je zvanično počela rumunska revolucija 1989. godine.

U Aradu su rođeni znameniti Srbi poput Save Tekelije, slikara Stevana Aleksića, arhitekte Milana Tabakovića.

Obavezna je poseta srpskoj crkvi u kojoj je sahranje Sava Tekelija.

Republika

Foto: pixabay.com

Rijeka

Rijeka

Najveća luka Hrvatske i jedan od najlepših gradova te države. Do Rijeke vam je od Zagreba potrebno najviše dva sata a tamo pored obilaska centra i obale mora, imate mogućnost poseta Opatiji i drugim lepim mestima u okruženju.

U Rijeci živi 250.000 stanovnika Simbol Rijeke je gradski toranj koji dominira šetalištem poi menu Korzo. Ako idete kada je toplo vreme, možete se okupati na plaži Ploče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading