OVO JE NAJRUŽNIJI HOTEL NA SVETU: Koštao je 700 miliona evra, ali iz JEZIVOG RAZLOGA u njemu NIKO nikad nije noćio!

Autor:

Razonoda

08.09.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je verovala u megalomanski projekat i sve je bilo spremno za otvaranje, ali onda je cela priča poprimila neobičan tok

OVO JE NAJRUŽNIJI HOTEL NA SVETU: Koštao je 700 miliona evra, ali iz JEZIVOG RAZLOGA u njemu NIKO nikad nije noćio!

Foto: youtube.com/geographics

U svetu nosi nadimak “hotel Propast”, ali u matičnoj zemlji verovatno o njemu ne sme da se pisne da se taj koji nešto kaže ne bude uhapšen zbog vređanja.

Pred vama je hotel Rjugjung koji se nalazi u prestonici Severne Koreje Pjongjangu i poznat je kao mesto u kojem niko nikad nije ni noćio. Zbog svog odbojnog izgleda, proglašen je za najružniji hotel sveta.

Temelji hotela u koji je godinama ulagano i na kraju uloženo čak 700 miliona evra, postavljeni su 1987. godine.

Plan je bio da se otvori dve godine kasnije na Svetskom festivalu mladih i studenata, kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji “najviša zgrada na svetu”-

Međutim, to se nikada nije desilo. Severna Koreja je te godine doživela ekonomski fijasko jer je uložila veliki novac i u pravljenje novog stadiona, ali i širenje aerodroma.

Gola betonska konstrukcija hotela posle 16 godina rada prekrivena je staklom i metalnim pločama, što je državu koštalo još 167 miliona evra.

Nemačka kompanija Kempinski prihvatila je pre petnaestak godina da učestvuje u projektu kako bi hotel doživeo veliku promociju 2013. godine.

Iz samo njima znanog razloga, Nemci su posle samo nekoliko meseci napustili projekat, navodno kad su otkrili koliko je zgrada nesigurna, odnosno koliko su temelji na trusnom području.

Jedan od retkih stranaca koji je ušao u hotel bio je Sajmon Kokerel, direktor turističke agencije iz Pekinga koji je ušao u lift 2012. godine ostavši u šoku.

"Bilo nam je potrebno puno vremena da dođemo liftom do 99. sprata, jer postoji samo građevinski lift, a ne savremeni sa svim tipkama. Užasan lift i jako loš osećaj u hotelu što se tiče opšte bezbednosti", objasnio je Kokerel.

Tako je hotel “Propast” bio i ostao sinonim za promašaje od projekata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading