HAOS U POZNATOM HRVATSKOM HOTELU: Više od 20 turista se otrovalo, uprava pokušava da PRIKRIJE šta se zaista dogodilo!

Autor:

Razonoda

19.08.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti kažu da su im refundirani troškovi samo za dva noćenja kada im je bilo najgore. Dok turisti imaju iste simptome i sve ukazuje na to da su jeli bajatu hranu, uprava hotela ćuti

HAOS U POZNATOM HRVATSKOM HOTELU: Više od 20 turista se otrovalo, uprava pokušava da PRIKRIJE šta se zaista dogodilo!

Foto: Unsplash/ Ivan Aleksic

Više od 20 stranih turista otrovalo se u viđenijem hotelu u Hrvatskoj. Svi oni zatražili su lekarsku pomoć u razmaku od nekoliko sati, piše Slobodna Dalmacija.

Turisti su se žalili na iste simptome. Bili su iznureni, imali su mučninu, povraćanje i dijareju. Kod nekih se javila i veoma visoka temperatura.

Jedan od gostiju iz Bosne i Hercegovine ispričao je medijima šta se dešava, kao i da je potražio pomoć lekara prvo zbog deteta.

- Dete je povraćalo ceo dan, na kraju je moralo na infuziju. Ljudi su iscrpljeni, deo nas još trpi bolove i nije nam dobro. Neki su pred oporavkom - rekao je on i dodao:

- Supruga još nije dobro. Nadam se da će uskoro biti bolje. Na hitnoj su nam rekli da prema simptomima pretpostavljaju da se radi o trovanju hranom, ali i da bi trebalo da urade detaljnije analize radi potvrde uzroka. Čini mi se da se velike količine nepojedene hrane od ručka do večere prepakuju ili se sledećeg dana podgrevaju. Videli smo dosta salata s majonezom, a nakon ovoga više majonez nisam video u ponudi. Doktori su nas pitali da li dete jelo majonez, jaja i piletinu jer od te hrane, ako se pokvari, najčešće nastaju ovakvi simptomi. Vidim i da je zatvoren bazen u hotelskom dvorištu.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Neki od turista planirali su i plaćali letovanje od februara, a sada su na infuziji

 

Gosti su se obratili za pomoć upravi hotela koja pak kaže da se radi o virozi. Uprava, kako sagovorniku deluje, pokušava da na sve načine zataška slučaj.

Troškovi su im s druge strane, već refundirani.

- Nakon svega tvrde da je reč o virozama. Pa da je reč o virozi, pojavile bi se dan pre i trajale bi dan kasnije, ali koliko znam posle situacije koju trpimo više niko se više nije razboleo. Slučaj je navodno prijavljen, ali nas niko od nadležnih institucija nije kontaktirao da se vidi o čemu se tu stvarno radi i da vidi naše nalaze već se sve 'vodi' pod sumnjom na virozu. Mi smo u hotelu prijavili da smo bili na hitnoj. Refundirali su nam troškove dva noćenja, čujemo da su isto uradili i drugim ljudima, ali čovek planira letnji odmor još od februara i onda dođe ovde i gotovo celi odmor provede u mučnini i dijareji - navodi gost.

On je na kraju istakao da su neki gosti koji su se razboleli napustili hotel, kao i da je inspekcija tu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading