IMAJU LI SRPSKI PUTNICI RAZLOGA ZA BRIGU? Ryanair smanjio broj letova iz Crne Gore, Wizz air beži sa aerodroma u Bosni i Hercegovini!

Autor: ILIJA ĐUKIĆ

Razonoda

17.08.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpopularnije niskotarifne avio-kompanije na Balkanu pred nastupajuću zimsku sezonu ukinule su pojedine linije, a negde su se potpuno povukli iz baza. Srbija je za sada pošteđena promena za zimski red vožnje

IMAJU LI SRPSKI PUTNICI RAZLOGA ZA BRIGU? Ryanair smanjio broj letova iz Crne Gore, Wizz air beži sa aerodroma u Bosni i Hercegovini!

Foto: pixabay.com

Niskotarifne kompanije Ryanair i Wizz Air koje posluju već nekoliko godina širom Balkana gotovo preko noći su i maltene sinhronizovano odlučile da ukinu pojedine linije. Nijedna od tih linija ne tiče se, na sreću, Srbije.

Ryanair je rastužio građane Podgorice jer za predstojeću zimsku sezonu ukida letove za Barselonu, Mančester i Zagreb.

- Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća njihove naknade, prinuđeni smo da ove zime obustavimo letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. Povećanje naknada čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore - saopštila je niskotarifna avio-kompanija.

Ova avio-kompanija će nastaviti sa letovima iz Podgorice za Berlin, Šarlrou, Gdanjsk, Krakov i London Stansted. Što se Srbije tiče, Ryanair leti iz Niša za Krf, Maltu, Stokholm i Beč.

Republika

Foto: Wikipedia/Anna Zvereva

Wizz air za sada nije "dirao" Srbiju, dok su komšije za zimu ostale uskraćene za neke linije

 

Wizzair je poput Ryanair-a doneo nepopularnu odluku i radikalniju u odnosu na njega kada je reč o Bosni i Hercegovini.

Prvo je doneta neočekivana odluka da se zatvori baza u Tuzli gašenjem 12 ruta, a onda je šokirano stanovništvo susedne zemlje obustavljanjem atraktivne linije između Sarajeva i Abu Dabija.

Ipak, u odnosu na Tuzlu gde je odluka trajna, očekuje se da saobraćaj između Sarajeva i Abu Dabija ponovo bude pokrenut 31.marta 2024. godine, piše Exyuaviation.

Tuzla i Sarajevo nisu jedine “žrtve” promena linija u BiH za Wizzair. Od 29.avgusta više neće biti rute Banjaluka-Stokholm, a 28.oktobra se ukida i let na relaciji Banjaluka – Hamburg. Banjalučanima ipak za utehu ostaju Bazel i Dortmund tokom zime.

Što se Srbije i Wizzair-a tiče, nijedna od linija nije doživela promenu, osim što je kod pojedinih možda smanjen broj letova za predstojeću zimsku sezonu. 

Wizz Air iz Beograda i dalje leti za 13 zemalja sveta, dok iz Niša još postoje linije za Beč, Dortmund, Minhen (Memingen), Bazel i Malme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading