PROGNOZA DA SE NAJEŽIŠ: Evo kada se već očekuje da će VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PREUZETI SVE OD ČOVEKA!

Autor:

Razonoda

07.10.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se daje vremenski okvir za širenje veštačke inteligencije, ali jeste kad se prognozira kada će ona dominirati u odnosu na običnog čoveka

PROGNOZA DA SE NAJEŽIŠ: Evo kada se već očekuje da će VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PREUZETI SVE OD ČOVEKA!

Foto: pixabay.com

Opšta veštačka inteligencija (AGI) će za 10 godina prestići ljudsku inteligenciju u skoro svim oblastima, smatra CEO japanske investicione korporacije SoftBank, Masajoši Son.

- Pogrešno je reći da veštačka inteligencija ne može biti pametnija od ljudi jer su je stvorili ljudi. Ona sada samostalno uči, samostalno se obučava i samostalno zaključuje, baš kao i ljudska bića - naglasio je Son, prenosi CNN.

Govoreći na korporativnoj konferenciji SoftBank Vorld, on je prognozirao da će AGI u budućnosti biti deset puta inteligentnija od zbira celokupne ljudske inteligencije.

Son je i ranijih godina govorio o potencijalu AGI, obično koristeći termin "singularnost", da transformiše poslovanje i društvo, ali ovo je prvi put da je dao vremenski okvir za razvoj veštačke inteligencije.

Izvršni direktor SoftBank je sklon radikalnim tvrdnjama o transformativnom uticaju novih tehnologija. Njegova predviđanja o mobilnom internetu su se u velikoj meri potvrdila, dok ona o Internetu stvari (IoT) nisu.

Kako navodi portal Tech Target, opšta veštačka inteligencija (AGI) je tip veštačke inteligencije dizajniran da obavlja bilo koji intelektualni zadatak koji čovek može da obavi. AGI takođe može da sama nađe rešenje kada se suoči sa nepoznatim zadatkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading